Jelena Radan

Svoju glazbenu priču započela sam u bendovima. To znači da smo imali probe u garažama, a prvi nastup bio nam je u Kulušiću, kultnom zg klubu. Slijedili su nastupi u ostalim zg klubovima i onima u okolici...

Jelena Radan do sada je objavila samostalni album "Nije kraj", te live album "Moja potraga za fadom", a početkom listopada 2006. objavljen je i najnoviji album "Novi dan", pod etiketom izdavačke kuće Scardona. Na albumu "Nije kraj" imala je dvije nominacije za Porin.

Jelena je započela svoj glazbeni put i potragu kao tinejđerka u nekoliko bendova, nastupajući u zagrebačkim klubovima. Zatim se okušala kao solistica u mjuziklu "Sarajevski krug", u kojem je s još četrdesetak kolega na sceni nastupila desetak puta u Koncertnoj dvorani Lisinski, svim kazalištima u Hrvatskoj, u Theater den an der Wienne u Austriji, te u Škotskoj, Njemačkoj, Americi. Objavljen je i album na hrvatskom i engleskom, "Sarajevski krug" i "Sarajevo circle".

U svom radu postavlja jednostavne zakonitosti: imati dostojanstven pristup prema glazbi, te izvoditi i stvarati glazbu koja je dira.

Sudjelovala je na Međunarodnom festivalu francuske šansone, pobijedila na istoj, a bilo je zanimljivo i čuti je u animiranom filmu "Legenda o medvjedu" u kojem pjeva pjesmu Phil Collinsa, a koju je u originalu otpjevala Tina Turner. Otpjevala je i pjesmu za animirani film „Princ iz Egipta“ koju je u originalu izvela Ofra Haza.

Zajedno s Edijem Matićem pokreće akciju podrške sigurnosti u prometu posebno za mlade vozače; omot albuma „Nije kraj“ oprema naljepnicom s Braillovim pismom za slijepe, kao i album „Novi dan“, koji sadrži karticu s Braillovim pismom za slijepe. Na poziv MUP-a, pridružuje se, zajedno sa svojim kolegicama iz grupe Meritas, akciji „Manje oružja, manje tragedija“, te za tu priliku snimaju pjesmu Čudesan svijet.

Surađivala je s Parnim valjkom na pjesmi „Sexy mama“, a sa svojim glazbenicima, imala je također priliku nastupiti u sklopu hrvatske turneje Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, nastupala je i s Matijom Dedićem, na albumima surađivala s Marijanom Brkićem, Dejanom Oreškovićem... Suradnja s Meritas je iz autorske prerasla u koncertnu sa zajedničkim glazbenim programom „When tomorrow comes“. Iznimno cijeni glazbenike, autore, aranžere i producente s kojima radi i koji joj svojim talentom i znanjem pomažu da se predstavi na svoj način.

Krajem ljeta 2005. započela je turneju fada nazvanu "Moja potraga za fadom", kako bi predstavila svoj glazbeni istup, glazbenu priču koja je iz njenog intimnog svijeta doživljavanja i slušanja glazbe u kojem je zavoljela fado, izrasla u pjevanje priče publici o toj glazbi natopljenoj stanjem i osjećajem saudade, čežnjom i boli. Koncerti u Dioklecijanovim podrumima, Trogirskoj katedrali, šibenskom, zadarskom, rovinjskom kazalištu, u Tvornici u Zagrebu, u domovima kulture i drugim primjerenim pozornicama, te svi oni koncerti koji tek slijede u prekrasnim ambijentima, dali su joj potvrdu da publika traži i istinski zna uživati u prekrasnoj glazbi. 

Popis izdanja

Nije krajNije kraj
Moja potraga za fadomMoja potraga za fadom
Fado na Peristilu – Da Vida Quero Os SinaisFado na Peristilu – Da Vida Quero Os Sinais
Novi danNovi dan
Jelena BOXJelena BOX
Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Primajte novosti o izvođaču Jelena Radan:

Pretplatom na bilten prihvaćate Uvjete korištenja.

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže