Klapa Šufit

 

Desetak mladih i talentiranih srednjoškolaca koje je 1992. okupio Tomislav Veršić u potkrovlju gimnazije započeli su sa kontinuiranim probama, već 1994. klapa se počinje pripremati za svoj prvi nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

S vremenom klapa prerasta u respektabilno glazbeno tijelo, koje  nastupa na brojnim smotrama, te obvezno na Omiškom festivalu gdje su bili apsolutni pobjednici tri godine za redom - 2006., 2007. i 2008.


Klapa je ostvarila zapažene nastupe na klapskim smotrama (nagrada na smotri klapa "Skradin '96"), a iste godine Saša Jakelić (II tenor) u pratnji klape osvaja "Grand prix" festivala zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga - "Opuzen '96" pjesmom Judi o' soli.

U svibnju 1997. godine Šufit je održao svoj prvi cjelovečernji koncert povodom 5 godina rada, u Foyeru HNK Split. Koncert je pokazao kvalitativne pomake u zvuku klape, koja se počela mjeriti sa vodećim klapama u Dalmaciji.

Krajem 1997 godine klapu napušta dugogodišnji voditelj prof. Tomislav Veršić i klapa se organizira kao samostalno kulturno umjetničko društvo prikladno nazvano KUD "Šufit". Iste godine počinje suradnja sa maestrom Duškom Tambačom koji je prihvatio i podržao rad klape.

Nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Šuft se svrstao u sam vrh klapskog pjevanja. Klapa, vođena iskusnim dalmatinskim bardom, maestrom Tambačom, 1999.g. osvaja treću nagradu publike - brončani omški leut. Krajem iste godine klapa izdaje svoj prvi nosač zvuka ''Dobro jutro more'', nakon čega slijedi niz promotivnih koncerata u Zagrebu i Splitu, da bi sve kulminiralo velikim koncertom u Splitskom HNK-u koji je popraćenih podrškom i priznanjem publike i glazbene kritike.

Od 2006. godine do danas, klapa je pod umjetničkim vodstvom prof. Jasminka Šetke. Rijetko viđena sinergija tog glazbenog i pedagoškog talenta i pjevača klape urodila je jedinstvenim podvigom u povijesti klapskog pjevanja i natjecanja. Klapa Šufit postaje apsolutnim pobjednikom omiškog festivala tri godine zaredom, osvojivši članove stručnog povjerenstva te srce i dušu klapske publike 2006-2008.
Klapa Šufit je 2009.g. dobila nagrada za izuzetan doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju te izdala svoj novi CD '' Ponoć je, mila moja majko''. Iste godine su nastupili i na prestižnom EBU međunarodnom festivalu u Kolnu gdje su oduševili sve prisutne. Sljedeće godine u St. Petersburgu su održali cjelovečernji program i prikazali Dalmaciju kao atraktivnu destinaciju.

Klapa Šufit je postigla uspjehe u samostalnim nastupima, u suradnji s drugim klapama, estradnim umjetnicima te na drugim glazbenim festivalima (Večeri dalmatinske pisme Kaštela, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Melodije hrvatskog juga u Opuzenu). U Šufitu je tijekom godina pjevalo, ili još pjeva, ukupno dvadesetak pjevača, od 2003. godine klapa djeluje u sastavu koji je i danas, a kao osvježenje Vinko Didović 2014. dolazi na mjesto voditelja klape.

Nastala u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita naših djedova, klapa se popela na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme.ČLANOVI KLAPE:

I tenor - Igor Jelaska

II tenor - Jurica Nazlić

II tenor - Teo Bikić

II tenor - Marko Lasić

bariton - Ivan Bratinčević

bariton - Krešimir Grgić

I bas - Bruno Vučica

II bas - Teo Turk

II bas - Zdeslav Mišurac
KLAPU ŠUFIT SLUŠAJTE I NA DEEZERU:

Popis izdanja

Ponoć je, mila moja majkoPonoć je, mila moja majko
Ne diraj moju ljubavNe diraj moju ljubav

Novosti

«   »
Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Primajte novosti o izvođaču Klapa Šufit:

Pretplatom na bilten prihvaćate Uvjete korištenja.

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže