Marko Škugor

 

Marko Škugor rođen je 25.10.1989. godine u Šibeniku. Pjevanjem se počeo baviti sasvim slučajno, naime, jedna klapa, u kojoj je pjevao njegov rođak, imala je probe u konobi njegovog oca. Jednom je "zalutao" na jednu probu, nešto s njima zapjevao i tako se rodila klapa Dubrava.

U početku je klapa pjevala samo radi druženja i gušta, a nakon nekog vremena su pronašli voditelja i imali ozbiljnije probe. U nešto manje od dvije godine koliko je klapa postojala, pjevalo se na mnogim klapskim smotrama i festivalima, a najviše se uživalo nakon nastupa u druženjima i pjevanju s drugim klapama. Kako je Marko studirao u Zagrebu, s nekoliko klapskih prijatelja znao je zapjevati u paviljonima studentskog doma na Savi. Studenti su bili oduševljeni njihovim pjevanjem te su ih često pozivali na rođendanska i druga druženja, a prozvali su ih klapa Sava po domu u kojem su najviše pjevali.

To koliko je klapa Sava bila popularna među studentima zapelo je za oko i novinarima HRT-a, pa je tako klapa Sava završila u jednom prilogu u Dnevniku. Nakon gostovanja klape u Dnevniku, Marku su počele dolaziti ponude mnogih klapa. Kako se klapa Dubrava zbog nemogućnosti održavanja proba bila ugasila, Marko je odabrao popularnu klapu Kampanel.

U klapi Kampanel Marko se navikao na pjevanje na velikim koncertima pred nekoliko tisuća ljudi. U godinu i pol koliko je pjevao u klapi Kampanel, klapa je osvojila Festivale uz gitare i mandoline u Opatiji i Makarskoj, a na FDK Omiš osvojili su 3. mjesto publike i žirija.

Uz pjevanje u klapi, Marko je pohađao i satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali Marku je ipak u srcu bila dalmatinska i klapska pisma.

2013. godine HRT je odlučio da će te godine Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj predstavljati klapa, koja će se sastaviti od najboljih klapskih glasova. Čovjek koji je bio zadužen za okupljanje i vođenje klape nazvane "Klapa s mora", maestro Mojmir Čačija na mjesto prvog tenora pozvao je Marka. Uslijedilo je snimanje eurovizijske pjesme "Mižerja", uvježbavanje koreografije za nastup, promocije pjesme u Beogradu i Amsterdamu, snimanje spota i gostovanja u raznim televizijskim emisijama.

Klapa je u svibnju iste godine nastupila na eurovizijskoj pozornici, ali nažalost nije uspjela izboriti nastup u velikom finalu. Nakon Eurosonga klapa je nastupila na još nekoliko smotri humanitarnog karaktera.

Iste godine Marko je snimio i dvije pjesme s kojima je nastupio na Splitskom festivalu i festivalu dalmatinske šansone u rodnom Šibeniku. 
Tako se Marko otisnuo u samostalne pjevačke vode. Iako sad ima samostalnu karijeru i nastupe, često zna nastupati i s raznim klapama, najviše s klapama Maslina, Sebenico... ,jer tko jednom zapjeva u klapi i osjeti taj akord i fuziju glasova, ostaje zauvijek začaran.

 

MARKA ŠKUGORA SLUŠAJTE I NA DEEZERU:

Popis izdanja

Dalmatinska viloDalmatinska vilo

Novosti

«   »
Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Primajte novosti o izvođaču Marko Škugor:

Pretplatom na bilten prihvaćate Uvjete korištenja.

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Kupnja karata za koncert Tomislava Bralića i klape Intrade - Arena Pula, 04.08.

Kupnja karata za koncert Tomislava Bralića i klape Intrade - Arena Pula, 04.08.

 

Opširnije...

Klapa Sv. Juraj HRM zapjevala u Pragu

Klapa Sv. Juraj HRM zapjevala u Pragu

 

Opširnije...

U četvrtak zagrebačka izvedba "Naše bile štorije" u Ciboni!

U četvrtak zagrebačka izvedba

 

Opširnije...

Termini - svibanj i lipanj 2017.

Termini - svibanj i lipanj 2017.

 

Opširnije...

Publika ovacijama nagradila "Našu bilu štoriju" sinoć u Splitu

Publika ovacijama nagradila

 

Opširnije...

Društvene mreže