Koncert Četiri tenora seli u Klovićeve dvore: Nadamo se da će se netko uz naše pjesme i zaljubiti

Koncert Četiri tenora seli u Klovićeve dvore:  Nadamo se da će se netko uz naše pjesme i zaljubiti

 

 

Samo je tjedan dana ostalo do prvog samostalnog koncerta Četiri tenora kojeg izvođači i publika s nestrpljenjem iščekuju. Interes za koncert je ogroman te su sve ulaznice gotovo rasprodane. Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić marljivo su vježbali kako bi ispunili svoje obećanje i impresionirali publiku te jedva čekaju da se 13. srpnja u 21 sat popnu na pozornicu na zagrebačkom Gornjem gradu. 

 

Iako je koncert trebao biti na platou Gradec, svi srpanjski događaji koji se održavaju u sklopu 35. Večeri na Griču prebačeni su u atrij Klovićevih dvora, prelijepu građevinu iz 17. stoljeća koja će svojom arhitekturom i akustikom sasvim sigurno koncert Četiri tenora učiniti još posebnijim.

Svakako će zidine nekadašnjeg isusovačkog samostana laskati ariji koju će Tenori zajedno otpjevati i koju ističu kao jednu od zahtjevnijih skladbi s repertoara.

- Posebno mi je drago da ću na koncertu izvesti skladbu Core 'ngrato, koju još nisam uživo nikada pjevao. U Zagrebu ćemo ta pjesma i ja imati svoju zajedničku premijeru. Od pjesama koje ćemo zajedno izvesti, istaknuo bih ariju Calafa iz opere Turandot 'Nessun dorma' koja je iznimno zahtjevna, traži da damo sve od sebe, ali zvuči predivno i vjerujemo da će se svidjeti publici, kaže Vladimir Garić koji se, kao i kolege, raduje posjetu Zagrebu.

- Volim nastupati pred zagrebačkom publikom koja me uvijek ugodno nagrađivala bilo da sam nastupao sa klapom Cambi ili kao solist u opereti 'Splitski akvarel' kazališta 'Komedija'. Susret sa Zagrepčanima je uvijek prijateljski i nadam se da ćemo se mi Tenori prikazati u najboljem mogućem izdanju, da im damo nastup koji će stvarno upamtiti, kazao je Garić. Đani Stipaničev dodaje kako tremu nema, no ima poštovanje prema publici koje ipak izaziva one pozitivne leptiriće u trbuhu pred izlazak na pozornicu.

- Premda smo nas četvorica tenora novi u takvom zajedničkome poslu, to ne umanjuje našu radost druženja i zajedničkog pjevanja. Mogu samo reći da se međusobno vrlo respektiramo i želimo publici na našim koncertima dati ono najviše od glazbe koju volimo. Za našu publiku, koju pozivamo da dođe u što većem broju, pripremili smo nisku prekrasnih ljubavnih balada, opernih arija, kancona te joj obećajemo koncert koji će dugo pamtiti, kaže Đani. 

Četiri tenora svoj su prvi nastup imali u Lisinskom kao gosti na klapskom koncertu. Četiri pjesme bile su dovoljne da fasciniraju publiku koja ih je ispratila stajaćim ovacijama, a uslijedili su brojni upiti gdje ih se ponovno može poslušati i kada će imati samostalni koncert. Nakon toga Tenori jednostavno 'nisu imali izbora'. Koncert u Klovićevim dvorima tek je prvi od mnogih nastupa koji su pred njima.

- Odmah sutradan nastupamo u Opatiji, dan nakon toga u Rogoznici, tako da smo par dana na putu i polako gradimo repertoar. Slijede Funtana, Šibenik, Jelsa...bit će nas ovog ljeta po cijeloj obali, smije se Garić. 

A osim izvrsnih nastupa ovog ljeta, Đani se nada da će Tenori možda na još jedan poseban način uljepšati publici ovo ljeto.

- Naš program je koncertni što znači da ljudi mogu opušteno slušati neke lijepe melodije u izvedbi Marka Škugora, Vladimira Garića, Marka Pecotića i moje malenkosti. Nadamo se da će neka ljubavna iskra planuti potaknuta našim muziciranjem ovog ljeta, kazao je Đani. 

S ulaznicom za koncert Četiri tenora možete prije koncerta besplatno pogledati i jednu od tri postavljene izložbe u Galeriji Klovićevi dvori: izložbu 'Više od kulture', izložbu u povodu 100. obljetnice rođenja Zlatka Price ili izložbu Zbirki Galerije Klovićevi dvori 'Umjetnici, donatori, kolekcionari'.

 

Budući da je broj mjesta u gledalištu ograničen,
rezervirajte svoju ulaznicu na vrijeme:
u sustavu Eventima (Eventim.hr, kiosci Tiska, Tisak Media centri, Petrol benzinske postaje, Exclusive Change mjenjačnice, Atlas Airtours, Autotrans, Dallas Music Shop, Aquarius) ili u Scardoni na adresi Srebrnjak 64 prilikom čega ostvarujete popust na njihova izdanja

Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže