Tjedan dana do koncerta u Lisinskom: Cambi je najbolje što se dogodilo klapskom svijetu

Tjedan dana do koncerta u Lisinskom: Cambi je najbolje što se dogodilo klapskom svijetu

 

 

Najveći hitovi klape Cambi iz Kaštel Kambelovca koji su im donijeli čak deset Porina i još mnoge nagrade; odjekivat će u ponedjeljak 17. listopada zagrebačkim hramom glazbe povodom 30. obljetnice osnutka jedne od najboljih hrvatskih klapa!

 

Prema interesu koji je publika do sada pokazala za klapom Cambi, s Kaštelanima će slaviti dupkom pun Lisinski. A ovoj velikoj obljetnici pridružit će se kao gosti i neka od najvećih imena domaće glazbene scene - Massimo, Hari Rončević i Neno Belan!    

Uz Cambijeve velike hitove 'Kriva karta', 'Ne more mi bit', 'Od zipke do križa', 'Moreš li razumit', 'Popucale rebatine', 'Kamena', 'Lipoto moja', najnoviju 'Noćas viruj zvizdama' i hitove njihovih gostiju - Lisinski bez imalo sumnje čeka koncert za pamćenje! Svoje mjesto u dvorani možete rezervirati već danas kupnjom ulaznica u Scardoni (Srebrnjak 64), na blagajni Lisinskog ili na portalu ulaznice.hr.

- Iskreno se nadam da će ovaj koncert svima koji budu u publici ostati u lijepoj uspomeni, a nama kao izvođačima to je sigurno trenutak koji ćemo pamtiti cijeli život. U trideset godina kroz klapu Cambi prošlo je puno pjevača i svaki je od njih ugradio svoju kockicu u mozaik koji i dalje ostaje nedovršen i otvoren za nove pjevačke pobjede, za nove godine, kazao je Alen Babić, bariton klape Cambi.

 

 

Da se Cambi i Zagrepčani vole, to se oduvijek zna. Svaki njihov koncert u Lisinskom Hypo centru, Domu sportova ili bilo kojoj drugoj dvorani, uvijek je bio rasprodan do posljednjeg mjesta, uvijek se tražila karta više, a ponekad su morali pjevati i nekoliko dana za redom kako bi ih svi ljubitelji klapske pjesme mogli čuti. 

Nakon Zagreba Cambi će posjetiti još jedan grad koji im je posebno drag. 21. listopada nastupit će u dvorani Arsenal u Zadru pred publikom koja je, kažu, uvijek znala cijeniti klapsko pjevanje.

 

Novu pjesmu 'Noćas viruj zvizdama' poslušajte na YouTubeu:
https://www.youtube.com/watch?v=RA1t-D3Fs_0

 

- Klapa Cambi je nešto najbolje što nam se dogodilo u klapskom svijetu. Trideset godina trajati nije mala stvar i to mogu zaista samo rijetki. Mijenjajući postave nisu gubili moć i kvalitetu, a po meni bili su i ostali avangarda, mnogima smjernica i putokaz. Hrabri, kakvi jesu, koračajući putem novih izazova često su stremili nekom drugačijem izričaju kojeg su sami odredili ne obazirući se na rizike koje to nosi. Naravno, iz svega su izlazili kao pobjednici jer im je to u kostima i mentalitetu. Sigurnima i čvrstima od srca čestitam na ovom jubileju sa željom da ostanu isti, kazao je Branko Slivar, autor glazbe Cambijevih velikih hitova 'Do pobjede' i 'Ne poznajen te više' te 'Lipote gladan, jubavi žedan' i mnogih drugih. 

Klapa Cambi, osim što je naša najnagrađivanija klapa, od strane HR-a, središnje nacionalne radijske kuće, odabrana je 2010. kao najkvalitetniji sastav za predstavljanje Hrvatske na EBU Folk festivalu, festivalu europske i svjetske popularne narodne glazbe. Zahvaljujući svojim iznimnim uspjesima, klapa je 2013. pozvana i da nastupi u Sjevernoj Americi gdje je održala sjajnu turneju u prestižnim koncertnim dvoranama u New Yorku, Pittsburghu, Clevelandu, Mississaugi i Chicagu. 

Cambijeve police krase i mnoge nagrade na europskim festivalima poput one za apsolutnog pobjednika međunarodnog festivala u Veroni 1998., ali i mnogih domaćih festivala poput prestižnog omiškog gdje su trijumfirali čak pet puta te šibenske šansone s koje su se četiri godine zaredom vraćali s nagradama. Za ukupan doprinos u kulturi i očuvanje baštine primili su nagradu Grada Kaštela.

Svakim svojim nastupom klapa Cambi vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U nastupima klape Cambi osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i proširuje krug slušatelja i gledatelja.

Povodom jubilarnog rođendana, klapa Cambi je pripremila i novi, dvostruki, kompilacijski album 'Best of' na kojem se nalazi 30 pjesama koje prikazuju presijek njihove blistave karijere, a koji će uskoro biti dostupan u CD shoppovima i na web stranici Scardone.

 

Ulaznice za koncert u Zagrebu možete kupiti u Scardoni (Srebrnjak 64,
Zagreb) i ostvariti popust na sva Scardonina izdanja pri kupnji dviju ulaznica. Ulaznice su dostupne i na blagajni i web stranici Lisinskog te na ulaznice.hr

Ulaznice za koncert u Zadru prodaju se u sustavu Eventim,
Croatia Tickets i agenciji Aquarius. 

Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže