U prodaji je novi dvostruki album "Ne damo te pismo naša - 10 godina"

U prodaji je novi dvostruki album

 

 

U Scardoni (Srebrnjak 64, Zagreb), web shoppu i CD shoppovima, od danas je fanovima klapske pisme dostupan dvostruki kompilacijski album 'Ne damo te pismo naša - 10 godina' sa 40 live izvedbi najvećih dalmatinskih hitova!

 

Povodom 10 godina od velikog klapskog spektakla 'Ne damo te pismo naša' na Poljudu koji je okupio nabolje hrvatske klape i preko 15.000 fanova te klape doveo na sam vrh glazbene scene, Scardona je najbolje izvedbe objedinila na istoimenom izdanju, u izvedbi više od 30 najpopularnijih pjevača i klapa među kojima su Tomislav Bralić i klapa Intrade, klape Maslina, Šufit, Cambi, Sv. Juraj, Sinj, Trogir, Elektrodalmacija, Mate Mišo Kovač, Vinko Coce, Tereza Kesovija, Marijan Ban, Đani Stipaničev i mnogi drugi. 

 

Na albumu su vječni klapski hitovi 'Da te mogu pismom zvati', 'Zora bila', 'Vilo moja', 'Ne more mi bit', 'Ružo crvena', 'Dalmacija u mom oku', 'More li', 'Aj ća, volin te', 'Dalmacijo sve ti cvitalo', 'Sunce mi od tebe dolazi', 'Bura', 'Ako me ostaviš', 'Nima Splita do Splita', 'Zvona moga grada', 'Pismo ćali', 'Švet' Ivane o mog Trogira' i mnoge druge uz koje ćete moći još jednom osjetiti jedinstvenu atmosferu s Poljuda.

 

 

U luksuznom digipack pakiranju nalaze se tekstovi akademika Pavla Pavličića ”More i voda“, Roberta Pauletića “Legenda o Poljudu”, maestra Mojimira Čačije, umjetničkog voditelja projekta i Branka Bubice, legendarnog pjevača klape Maslina te fotografijama sa koncerata.

Prvi koncert 'Ne damo te, pismo naša' otvorio je legendarni Ljubo Stipišić Delmata recitalom 'Čovječe, vrati se sebi, dok još imaš kome', a snimkom istih velikih riječi zatvara ovaj bogati dvostruki kompilacijski album.

 

Koncert na Poljudu od 2006. postao je najveći događaj u cijeloj Hrvatskoj koji se nije propuštao i koji je prerastao u višegodišnju tradiciju te iznjedrio potpuno novi zvuk popularno nazvan “dalmatina”.

Iza cjelokupnog projekta kojeg su mediji nazivali megaspektaklom, stajali su Ivica Bubalo iz agencije Picaferaj i Branko Paić, direktor diskografske kuće Scardona.

Scardona je do sada objavila devet albuma s legendarnih koncerata 'Ne damo te, pismo naša', a najnoviji kompilacijski album najuspješnijih pjesama zaokružuje ciklus te je kruna desetogodišnje tradicije koja je iz temelja promijenila glazbenu scenu. 

 

- Već puno desetljeće dalmatinske klape polako zauzimaju ponajveće hrvatske pozornice, a svoj put su otvorili velikim koncertom na splitskom Poljudu 2006.g.
Zvučni i video zapisi su zabilježeni na raznim koncertima tijekom ovih 10 godina i na taj način klapama je omogućen lakši put u medijske prostore. Zasigurno je želja mnogih da nastave pjevati u ovim drugačijim klapskim ambijentima u kojima se amaterizam polako pretvara u profesiju. Susrećemo se dakako s novim izazovima ovog posebnog akustičnog prostora koji zahtjeva nešto drugačiji pristup odabiru samih skladbi, modernijim aranžmanima, dodajući im tako i glazbene instrumente koji polako približavaju klapski četveroglas pop izričaju. Na ovim koncertima svjedočimo izvedbama najljepših dalmatinskih pjesama i vraćamo sjećanja na neke neponovljive skladbe poput  “Zvona moga grada”, “ Pismo ćali”…. I dobro je da se klape bar na trenutak popnu na velike pozornice i zajedno s tisućama, u moćnom zvuku klapske terce, i uzdignutih ruku ispjevaju poznate hitove, a onda se opet vrate zvukovnom savršenstvu dalmatinskih kaleta  i povijesnih crkvica u kojima i pjevači i slušatelji proživljavaju svoj duhovni mir, kazao je Mojimir Čačija, umjetnički voditelj projekta 'Ne damo te pismo naša'. 

 

Album slušajte i na Deezeru:

Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže