Zapivaj klapo moja- The best of...


"Već na prvom preslušavanju mastera nosača zvuka Zapivaj klapo moja – Najbolje od klape HRM „Sveti Juraj“, desetog po redu ove klape, koji nam nudi čak 22 pjesme od kojih dvije nove, sve je bilo više nego jasno.

Nije samo riječ je o iznimnom klapskom albumu koji obiluje hitovima (primjerice Ruža crvena, Gdje si majko da me budiš, Kad te spomenem) nego projektu u kojem ništa nije prepušteno slučaju. Neuobičajno raznolik koncertni repertoar klape HRM „Sveti Juraj“ (izvorne klapske pjesme, novouglazbljene u ozračju izvornih, obrade populanih skladbi, duhovne i domoljubne pjesme), kvaliteta glazbovanja i pošteni odnos ovih vrijednih vokalista prema poslu kojim se bave nedvojbeno su iznjedrili antologijsko diskografsko ostvarenje na hrvatskoj klapskoj sceni.

Tražiti bilo kakvu manu značilo bi od mrava ne vidjeti slona te istodobno u najmanju ruku biti zloban i neiskren. Stoga, na ovom ostvarenju iskrene čestitke klapi, njezinom umjetničkom voditelju prof. Mariju Božiću, izdavačkoj kući Scardona i uvaženom glazbeniku Nenadu Šiškovu koji potpisuje postmastering. Upravo pred njim je bio iznimno težak zadatak. Jer, trebalo je objediniti snimke nastale u vremenskom periodu od nekoliko godina, u različitim tonskim studijima, one koje su snimane u živo, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a ili Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a, snimke na kojima je zabilježeno a cappella izvođenje klape ili pak one na kojima klapa pjeva uz pratnju glazbala ustaljenih u pop diskografiji te dvije koje su nedavno snimljene i već su polučile uspjeh ( Pusti me majko i Zapivaj klapo moja). Ukratko, svoj posao Nenad Šiškov je sjajno obavio i cijeli album zvuči kao da je nastao u dahu i kao da je sniman u jednom studiju.
Posebna kvaliteta klape HRM „Sveti Juraj“ koja je čini jedinstvenom jest u tome da uvijek može prirediti samostalni koncert sa skladbama iz bilo kojega od navedenih područja svoga inimno bogatog repertoara. Ona nije osvojila srca širega slušateljstva i naklonost struke samo svojim besprijekornim i skladnim pjevom nego i dubokom proživljenošću svake skladbe koju izvodi. Ne možemo se oteti dojmu da su se sve kockice složenog mozaika djelovanja klape HRM „Sveti Juraj“ savršeno posložile: vrsni pjevači i solisti u svim dionicama, umjetnički voditelj akademski glazbenik prof. Mario Božić koji je istodobno vrsni obrađivač, aranžer, skladatelj i producent, iznimno sposobni organizacijski voditelj klape Marko Bralić, respektabilna izdavačka kuća Scardona s jasnom programskom koncepcijom, priznati skladatelji aranžeri i obrađivači, te sjajni suradnici mladi akademski glazbenici prof. Tonći Tranfić (glasovir) i prof. Marin Jerkunica (gitara).
Kao nekadašnjem umjetničkom voditelju klape HRM „Sveti Juraj“ jako dobro su mi poznate pjevačke i ljudske vrline njezinih članova i to je jedan od razloga zbog kojega sam u recenzijama dvaju njihovih nosača zvuka (Tebe tražim, Bože moj i Cvijet čežnje) sa sigurnošću mogao predvidjeti uspon ove klape na sam vrh klapske i svekolike hrvatske glazbene scene. Sva moja predviđanja su se ostvarila, a potvrda je stigla na sam blagdan Velike Gospe kad je u glazbenoj emisiji HTV-a Ritam tjedna objavljena je upravo pristigla ekskluzivna vijest: pjesma Ružo crvena s istoimenog nosača zvuka klape HRM „Sveti Juraj“ u nakladi izdavačke kuće Scardona najemitiranija je pjesma na hrvatskim radio postajama u prvih šest mjeseci 2010. godine! Ljepšu čestitku i priznanje za svoju 10. obljetnicu djelovanja te zalog za budućnost ova vrijedna i samozatajna klapa nije mogla dobiti."

                                                                                                                                                                                                                              Mo. prof. Vladan Vuletin

ZAPIVAJ KLAPO MOJA:

1.  Pusti me majko
2.  Ružo crvena
3.  Cvijet čežnje
4.  Zapivaj klapo moja
5.  Na Omiškoj stini
6.  Kome bi šumilo more moje sinje
7.  Croatio, iz duše te ljubim
8.  U nedilju, Ane
9.  Kad te spomenem
10.  Zlatne godine
11.  Vilo moja
12.  Tanja
13.  Kao da te ne volim
14.  Tiho sviraj pjesmicu ljubavnu
15.  Ljubavi ufanje veliko 
16.  Gdje si, majko, da me budiš
17.  Pismo moja, hrli tamo
18.  Dalmatino povišću pritrujena
19.  Bodulska balada
20.  U boj
21.  Misao svijeta
22.  Moja domovina

 

DOSTUPNO I NA / ALSO AVAILABLE ON:

  

 

Cijena:  

Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže