Alen Nižetić

Alen Nižetić

 

Alen Nižetić započinje karijeru u Tutti-Frutti bendu. Prvi nastup ima na Splitskom festivalu 1996. godine s pjesmom „Nož u srcu”. Na Dori 1996. izveo je „Sjeti se” u duetu s Marinellom, gdje su osvojili zapaženo 3. mjesto. Iste te godine izlazi album „Ruže i vino” te zapaženo prolazi na estradnoj sceni. Nakon mnogobrojnih nastupa u zemlji i inozemstvu, na poziv gosp. Nikice Kalogjere Nižetić odlazi na Međunarodni festival Bratislavska zlatna lira. U jakoj konkurenciji istočnih i zapadnoeuropskih zemlja osvaja 1. mjesto s pjesmom „Jedina”.

Njegova samostalna karijera započinje 1997. godina s jednim od najpoznatijih hrvatskih tekstopisaca Nenadom Ninčevićem. Nakon odličnog predstavljanja na Dori 1997. i osvajanja 3. mjesta s pjesmom „Ti”, slijedi odlazak na Hrvatski radijski festival u Vodicama iste godine. U Vodicama osvaja 1. nagradu slušatelja hrvatskih radio stanica te nagradu lista Arena za najbolji muški vokal.

Te 1997. pobijedio je i na Splitskom festivalu u duetu s opernom pjevačicom splitskog HNK, Sanjom Erceg-Vrekalo. Uslijedili su razni nastupi po Hrvatskoj, Sloveniji i inozemstvu.

Osim mnogobrojnih festivala i samostalnih koncerata, 1998. izlazi njegov prvi samostalni album „Happy end”, koji doseže srebrnu tiražu (oko 18 000 primjerka) i zauzima uvaženo mjesto između hrvatskih top izvođača. Iste godine osvaja Grand Prix Radijskog festivala Vodice '98. te 3. mjesto na Melodijama hrvatskog Jadrana. Sljedeće godine izlazi njegov drugi samostalni album „Noćas se rastaju prijatelji, koji doseže zlatnu tiražu (oko 30 000 primjeraka). Album dolazi na sam vrh prodaje te godine, a dodatno su ga podržali svi hrvatski mediji i slušatelji brojnih radijskih stanica.

Album „101 noć” izlazi 2000. godine, a 2002. album „Laži mi”, kada i odlazi na turneje po Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Americi, nastupajući pred našim iseljenicima u tim dalekim zemljama. Dvije godine kasnije izlazi mu album „Trebaju mi noći lude”, dok 2010. objavljuje nosač zvuka „Pismo moja ljubljena”.

Alen je nastupio i u popularnom HRT-ovom showu „Zvijezde pjevaju”, a 2014. ponovo pobjeđuje na Splitskom festivalu s Markom Škugorom, Dujom Cocom, klapom Čiovo i Robertom Kurbašom izvodeći pjesmu „Devet slova jedne riči“ u čast Vinku Coci.

"Tvoje more" naziv je njegova albuma iz 2017. godine, a u spotu za naslovnu pjesmu albuma se pojavljuje i njegova supruga Helena. 

U spotu za pjesmu „Lete uspomene” u 2020. ponovno mu se pridružuje jedan član obitelji, sin Toni, a sličnosti su itekako očite. Iste godine na jubilarnom 60. Splitskom festivalu 2020. predstavlja se pjesmom „Samo mi se javi”, koja izaziva izvrsne reakcije publike.

S obradom kultne pjesme „Sutra mi sude” Mate Miše Kovača otvorio je vrata 2021., za koju se nada da će biti produktivnija od protekle, pandemijom zahvaćene godine.

 

 

 

Albumi:

Novosti: