Alen Nižetić

Alen Nižetić

ALENA NIŽETIĆA SLUŠAJTE I NA:

Alen Nižetić - Deezer

Alen Nižetić započinje karijere u Tutti-Frutti bandu. Prvi nastup ima na Splitskom festivalu 1996. sa pjesmom „Nož u srcu“, a nakon toga na Dori 1996. sa pjesmom „Sjeti se“ u duetu sa Marinellom gdje su osvojili zapaženo 3. mjesto. Iste godine izlazi album „Ruže i vino“ te zapaženo prolazi na estradnoj sceni. Nakon mnogobrojnih nastupa u zemlji i inozemnstvu, na poziv gosp. Nikice Kalodijere odlazi na međunarodni festival Bratislavska zlatna lira i u jakoj konkurenciji istočnih i zapadnoeuropskih zemlja osvajam 1. mjesto sa pjesmom „Jedina“.

1997. godina započinje njegova samostalna karijera sa jednim od najpoznatijih hrvatskih tekstopisaca Nenadom Nindčevićem. Nakon odličnog predstavljanja na Dori 1997. i osvajanju 3. mjesto sa pjesmom „Ti“ ide na Hrvatski radijski festival u Vodicama '97. i osvaja 1. nagradu slušatelja hrvatskih radio stanica te nagradu lista Arena za najbolji muški vokal.

Iste godine je pobjedio i na Splitskom festivalu u duetu sa opernom pjevačicom splitskog HNK Sanjom Erceg-Vrekalo. Nakon svega spomenutog usljedili su mnogobrojni nastupi po Hrvatskoj, Sloveniji i inozemstvu.

1998. osim mnogobrojnih festivala i samostalnih koncerata izlazi njegov prvi samostalni album „Happy end“ koji doseže srebrnu tiražu (oko 18.000 primjerka) i zauzima uvaženo mjesto između hrvatskih top izvođača. Iste godine osvaja Grand-prix radiskog festivala Vodice '98. te 3. mjesto na Melodijama Hrvatskog Jadrana. Sljedeće godine izlazi njegov drugi samostalni album „Noćas se rastaju prijatelji“ koji doseže zlatnu tiražu (oko 30.000 primjeraka) i tako dolazi na sam vrh prodaje te godine, a dodatno je podržan i od strane svih Hrvatskih medija i samih slušatelja radio stanica.

2000. godine mu izlazi album „101 noć“, a 202. album „Laži mi“ kada i odlazi na turneje po Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Americi nastupajući naravno našim iseljenicima u tim dalekim zemljama. Dvije godine kasnije mu izlazi album „Trebaju mi noći lude“, dok mu 2010. izlazi album „Pismo moja ljubljena“.

Alen je nastupio i u popularnom HRT-ovom showu „Zvijezde pjevaju“, a 2014. ponovo pobjeđuje na Splitkom festilvalu zajedno s Markom Škugorom, Dujom Cocom, klapom Čiovo i Robertom Kurbašom izvodeći pjesmu „Devet slova jedne riči“ u čast Vinku Coci.

Albumi:

Novosti: