Bernarda Bruno

Bernarda Bruno

“Čovjek samo srcem dobro vidi“, citat iz „Malog princa“ francuskog književnika Antoinea de Saint - Exuperyja mogao bi biti istinski životni moto i mlade pjevačice Bernarde Bruno koja je 2014. debitirala na 17. večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.

Za Bernardu, koja od djetinjstva živi u Švicarskoj, hrvatska je javnost po prvi puta čula prije tri godine nakon njezinog nastupa na završnom Natjecanju za švicarskog predstavnika za pjesmu Eurovizije. Nastup, tada sedamnaestogodišnje učenice kantonalne škole Limmattal koja je od rođenja slabovidna nije ostavio ravnodušnim nikoga u dvorani. Bernarda je svojim nevjerojatnim glasom i pjesmom Confidence koju je sama napisala osvojila odlično drugo mjesto, između stotina prijavljenih kandidata i s preko 13 posto glasova milijunskog švicarskog gledateljstva.

Najtiražnije švicarske novine Blick Bernardin njezin su nastup nazvale posebno dirljivim, apostrofirajući legendu švicarske glazbene scene Pepea Lienharda (člana ocjenjivačkog suda) koji u stanci natjecanja izjavio da je od dosadašnjih izvođača upravo Bernarda njegov favorit.

Bernarda od svih glazbenih žanrova najviše voli pjevati duhovnu glazbu s tekstovima koji u pravilu nose lijepe životne poruke.

Svoju glazbenu karijeru mlada je zagrepčanka, (koja se usprkos gotovo potpunom gubitku osjeta svjetla aktivno bavi atletskim trčanjem, plivanjem i skijanjem), nastavak svoje uspješno započete glazbene karijere odlučila s punim povjerenjem pokloniti provjerenim riječkim glazbenim autoritetima aranžeru i producentu Ivanu Popeskiću i tekstopiscu Robertu Pilepiću - koje predvodi Duško Rapotec – Ute, skladatelj, aranžer i producent više stotina uspješnih skladbi najrazličitijih pravaca i profila.

Albumi:

Novosti: