Buđenje

Buđenje

2001. Buđenje se probudilo uz veliku pomoć Marijana Brkića Brka koji je donirao sate i dane svog tonskog studija... Producent je Tony Lović, inače i gitarist u Buđenju.

Početkom 2001. godine prvi zapaženiji singl je "Istina kao nevina". U ljeto 2001. s pjesmom "Paško", duetu sa Đanijem Stipaničevim na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, osvojili nagradu za najbolju interpretaciju.

2002. godine album prvijenac "Lipo vrime" u izdanju "Orfeja". Sa navedenog albuma najzapaženiji singl je "Sad bi riči bira" s kojim se "Buđenje" predstavilo na HRF-u 2002. godine, to je bila jedna od dvadeset najemitiranijih pjesama u eteru hrvatskih radio postaja te godine, inače ova pjesma je svojevrsni sinonim za grupu "Buđenje".

2003. godine objavljeno je reizdanje albuma "Lipo vrime" pod etiketom "Scardone" napomenimo da reizdanje albuma obuhvaća i singl "Zašto?" s kojim se "Buđenje" 2003. god. predstavilo na HRF-u.

2003. godine s pjesmom "Vatra ljubavi", osvojili su prvo mjesto na festivalu "Oni dolaze" (sve navedene pjesme se nalaze na albumu prvijencu "Lipo vrime")

2003. godine nastupaju na "Zadar festu" s pjesmom "Da ljubav ova ne prestane" koja se mjesecima nakon toga nalazila na top listama, iznimno je zapažen bio i video spot za istu koji potpisuje Zoran Happ (Plavi film)

Na HRF-u 2004. pojavljuju se sa singlom "Sad bi sve ponovija" koji je u to vrijeme i prednajava drugog studijskog albuma ''Kosti i tilo'' - ovu pjesmu dočekala je sudbina njenih prethodnica a i sljedbenica - nije ušla u finale HRF-a, ali je kao odgovor na to isti tjedan ušla na HR top 20, bila je visoko pozicionirana na svim top listama, intenzivno se emitirala i nekoliko tjedana se nalazila u prvih 10 na nacionalnoj top listi HR top 20... Bez obzira na plasman na festivalima, pjesme Buđenja uvijek su bile hit, tako da se isto dogodilo i s pjesmama "Sad bi riči bira", "Zašto" kasnije i sa "Kosti i tilo", "Sve da hoću", "Neka ti bude ža''...

2005. Singl "Oprostija bi sve", na kojem gostuje Tony Cetinski, otvara drugi studijski album "Kosti i tilo" i novo poglavlje za Buđenje.

"Oprostija bi sve" je ušla kao new entry na HR top 20 na 11 mjesto, nešto kasnije i na broj jedan nacionalne top liste gdje se održala nekoliko tjedana.

2005. Buđenje gostuje na dvoranskoj turneji Tonija Cetinskog (Zadar, Split, Rijeka, Ljubljana, Osijek, Zagreb, Sarajevo...)

2006. band je doživio promjene u sastavu i produkcijskom smislu... Igor Ivanović je postao novi producent i pridruženi član Buđenja... Započinje era koncertne aktivnosti...

2007. potpisivanje ugovora s diskografskom kućom Aquarius records otvara nova vrata Buđenju, a u toku je i snimanje novog albuma (producent Igor Ivanović)

Najavni singl trećeg albuma "Nisi loša" je znatno promjenio zvuk Buđenja, a na jesen 2008. očekujemo i treći album ''Nije nesreća'', pa nek bude treća sreća...

Albumi:

Novosti: