Doka Kaitner

Doka Kaitner

Kaitner Z Doka poznat je Hrvatskoj široj javnosti kao kompozitor i gitarist grupe "Big Blue" s kojom je osvojio nagradu za Rock Hit Godine (skladba "Priznaj mi") te nagradu za najbolju produkciju pjesme "Dobri duh" na Zadarfestu.

Nakon zajedničke turneje s Tonijem Cetinskim te odlaska Gorana Karana iz band-a odlučuje se za samostalnu karijeru te seli u Beč. Nakon potpisivanja ugovora s diskografskom kucom BMG započinje suradnju s bubnjarom i basistom grupe "Simple Minds" (Mark Schulman,Malcolm Foster) te klaviristom Don Freeman-om (Chaka Khan) te objavljuje svoj instrumentalni CD pod imenom "Just Kiddin".

Na albumu osim već navedenih glazbenika gostuju i neka od najvećih imena svjetske jazz-rock scene kao npr. Frank Gambale,Chet Atkins,Jimmy Earl,Louis Jardim. Album je sniman u Evropi i Sad-u.Po zavrsetku snimanja dobiva poziv za turneju jedne od najvećih atrakcija u Austriji "Waterloo&Robinson" s kojima nastavlja suradnju sve do danas.

Nakon objavljivanja albuma "Just Kiddin" pridružuje se "Ian Paice Band-u"(Bubnjar grupe Deep Purple). S istim bandom objavljuje dvostruki zivi cd sa evropske turneje (u vise recenzija s te turneje kritičari i fan-ovi pišu o njegovoj virtuoznoj svirci prepunoj emocija) te s ostalim clanovima krece na samostalnu turneju pod imenom "Kaitner Z Doka Group".

U 2006. skupa s bubnjarom Bernhard Welzom (Ian Paice Band,Pete York etc.) pjevačem Carl Sentance-om (Krokus) te basistom Chris Childs-om (Paul Young) svira u projektu pod imenom "Don Airey&Friends"(klavijatursta Deep Purple-a,Whitesnake-a,Ozzy Ozbourne-a,Jethro Tull-a etc).

Osim toga kreće na turneju sa sjajnom austrijskom pjevačicom Verenom Pötzl (pobjednicom Starmania Contest-a televizijske kuće ORF) te započinje rad na novim pjesmama za grupu "Big Blue" Verenom kao glavnim vokalom.

U Hrvatskoj dobiva poziv za suradnju s Goranom Karanom i Remom Cartagine te završava snimanje karanove skladbe "Say" u Svibnju.

Kaitner Z Doka u 2006 planira snimanje svog novog živog CD-a s evropske turneje (album će se snimati na koncertima u Cavern Club-u Liverpool te u Joe Zawinul`s Birdland-u u Becu) gdje ce se band-u pridružiti klavirist "Portishead-a" Gary Baldwin i bivši basist "Whitesnake-a" Colin Hodgkinson".

Uz sve već navedeno skladbu Kaitner Z Doke "He`s The Only One" snimila je grupa "Mothers Finest" a neke od pjesama s albuma "Just Kiddin" uzete su za austrijsko-njemački film "Verdamte Helden"

Albumi:

Novosti: