Grupa Banana

Grupa Banana

Osnovala su je 4 mlada dečka iz Zadra 1984.g. Upravo te godine, vladala je velika nestašica banana, i tada oni, u potrazi za imenom, odlučuju da će se njihova grupa zvati BANANA.

Od 1984.g. pa sve do 1989.g. grupa je uvijek brojala 4 člana. Svirajući raznoliki repertoar pjesama, zabavljali su strane i domaće turiste po mnogim eminentnim hotelima po Jadranu. Uz to, pratili su i mnoge pjevače zabavne glazbe na turnejama u zemlji i inozemstvu ( Tomislav Ivčić, Đani Maršan, Vedran Ivčić, Mladen Grdović…)

1989.g. uzimaju pjevačicu i počinju raditi na autorskim pjesmama.

1990.g. izdaju svoj prvi album „ŽIVOT SE SAMO JEDNOM ŽIVI“ u diskografskoj kući SUZY u kojoj su bili 3. Izvođač po prodaji albuma( preko 30.000). Singl „Samo zbog tebe“ bila je hit u cijeloj regiji, pa i dan danas. Iste godine nastupaju na Zagrebačkom festivalu sa pjesmom „Ljubili smo se“.

1994.g. izlazi njihov drugi album „Čekaj me ljubavi“ u izdanju Croatia rec., a godinu kasnije nastupaju na Zadar-festu sa pjesmom A. Sikirića „Ne griši dušu“, koja je bila veliki hit u dalmaciji, s obzirom da je bila na dalmatinskog izričaja.

1996.g. odlučuju se na suradnju s tada mladim i perspektivnim, a danas velikanom zabavne glazbe, Draženom Zečićem, s kojim rade i dan-danas.

Albumi:

Novosti: