Grupa Galeria

GRUPA GALERIA

gRUPA gALERIA

 

Miro Alduk (gitara,vokal) i Jan Ivelić (bubanj) 2010. osnovali su splitski pop band "Galeria". Uskoro su im se priključili Jasenko Troković (perkusije, vokal), Damir Dugeč (klavijature) i Ante Jurinović (bas). Sljedeće godine objavili su album "Izgubljena rič" na kojem su ugostili legende hrvatske estrade, Olivera Dragojevića i Tedija Spalata, koji su s Aldukom otpjevali uspješne duete.
Nakon 10 godina pauze i dosta pjesama u ladici Alduk dolazi na ideju napraviti album s poznatim pjevačima u ulozi vokala i to je ujedno album "Galeria - Friends".
Na albumu kao pjevači gostuju Tedi Spalato, Alen Nižetić, Giuliano, Goran Karan, Hari Rončević, Dado Topić, Petar Dragojević i Ivo Jagnjić.
Osim njih gostuje i cijeli niz vrhunskih glazbenika iz cijele države kao što su Fedor Boić, Dražen Bogdanović, Ante Gašpardi, Zvjezdan Ružić, Kristian Terzić, Nikola Celić, Elvis Sršen, Antea Žure i Nataša Reić-Matković. Autor kompletnog albuma je Miro Alduk dok tekstove potpisuju Denis Batinović i Vedran Gavrić.
Album je sniman i miksan u splitskom studiju "Propeler" Jana Ivelića, a za mastering je zaslužan Drago Smokrović Smokva.

Članovi grupe "Galeria" su:
Miro Alduk - gitara, vokal
Jasenko Troković - perkusije, vokal
Ante Jurinović - bas
Jan Ivelić - bubanj

 

Albumi:

Novosti: