Ivan Ive Županović

Rođen 30.12.1980. godine u Zadru. Najveći dio djetinjstva proveo je u mjestu Debeljak u Općini Sukošan. Od 2005. godine živi u Zadru. Otac je troje djece; Eliza je rođena 2013. a blizanci, Gabriel i Mihael 2014.

U djetinjstvu i mladosti se aktivno bavio raznim sportovima. U Nogometnom klubu Debeljak je prošao sve mlađe ali i seniorske kategorije i bio jako dobar i perspektivan nogometaš. Ipak, najveću ljubav i interes pokazuje prema karateu. Upisuje se u karate klub Zadar kod legendarnog Mladena Modrića Padele u trinaestoj godini što je već poprilično kasna dob za neka ozbiljnija rezultatska postignuća. Međutim, već u samom startu se pokazao kao jedan od najvećih talenata na prostoru zemalja bivše Jugoslavije i osvaja na desetke medalja i pehara u pojedinačnim ali i u ekipnim natjecanjima sa svojim matičnim klubom.

Osnovnu školu je pohađao u Debeljaku i Sukošanu, a 1995. godine upisuje Srednju Pomorsku školu u Zadru - smjer Tehničar za brodostrojarstvo.
Po završetku srednje škole odlazi “navigavati” u svojstvu pripravnika na tankerima u kompaniji “Tankerska plovidba”. Nakon dvije godine “navigacije” ostaje još neko vrijeme u pomorstvu ali ovog puta kao glavni strojar na ribarskim brodovima, a radi i na uzgajalištu tune.

Ipak, zaključuje da more i takav način života nisu za njega pa se 2004. godine odlučuje na zaokret i posvećuje glazbi malo ozbiljnije. Naime, i ranije je volio pjevati u raznim prigodama, čak i na karaokama, i nazivali su ga Debeljačkim slavujem ali glazbu nije do tada ozbiljno shvaćao osim kao jedan oblik dobre zabave. To se mijenja već iduće godine kad snima svoju prvu pjesmu naziva “Njena pisma” s kojom nastupa Marko Polo festu, ali i dobiva poziv da se pridruži legendarnoj zadarskoj grupi “Forum”. Tu se već stvari događaju na ozbiljnijem nivou, skuplja iskustvo i nastupa na ozbiljnim priredbama s Forumom. S Forumom snima i neke pjesme u kojima je u glavnoj ulozi kao solist…”Bez nje”, “Za mene nemoj pitati”, “Prazne note” itd.
Usporedno s djelovanjem u Forumu, 2007. godine osniva vlastiti band “Calypso” s kojim snima nekoliko izrazito uspješnih pjesama od kojih je najuspješnija “Jedina žena za mene” koja se i dan danas vrti dosta u eteru mnogih hrvatskih radio postaja, ali i na postajama u susjednim zemljama.

Ipak najveće uspjehe i definiciju sebe kao samostalnog izvođača ostvaruje kroz samostalne singlove i nastupe na raznim festivalima kao što su Zagrebački festival, Splitski festival i festival Dalmatinske šansone u Šibeniku.

2021. godine konačno izdaje i prvi samostalni nosač zvuka pod etiketom izdavačke kuće Scardona.
Kao autor i producent na velikom dijelu pjesama se pojavljuje Neno Belan. Valja napomenuti i da je Zvonimir Zrilić (član nekadašnje grupe Riva) također “upleten” u nekim od pjesama, kao i Vinko Barčot, Ivo Popeskić, Ute Rapotec, Leo Škaro itd.

Surađivao je i pjevao s mnogim velikim imenima hrvatske estrade: Tomislav Bralić, s Nenom Belanom, Oliverom Dragojevićem, Zoricom Kondžom itd.

Albumi:

Novosti: