Ivana Kovač

Ivana Kovač

Ivana Kovač rođena je 1. rujna 1977. u Zagrebu. Tu je odrastala i školovala se. Tijekom djetinjstva i rane mladosti plesala je jazz dance, balet, trenirala tae kwon doe i završila četiri godine glazbene škole, instrument klavir.

Svoj prvi duet s ocem „Nema mi do tebe nikoga” snimila je 2005. godine, a pjesma je bila predstavljena na Mišinom albumu „Ja sam kovač svoje sreće”. Na tom istom albumu Ivana je gostovala sa svojom samostalnom pjesmom „Ti si mi sve”, nakon koje je potpisala izvođački ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records.

Ubrzo se javio Rajko Dujmić za suradnju iz koje je proizašla pjesma „Gledaj me u oči”, a s Mirom Buljanom snimljena je pjesma „Budi jači od vjetra”.

Nakon njih dolazi i Tonči Huljić s ponudom da Ivana bude glavni vokal grupe Magazin. Na toj poziciji provela je nepune četiri godine, a produkt su dva albuma – „Dama i car” i „Bossa N'Magazin”.

Kao samostalna izvođačica prvi se put pojavila na Splitskom festivalu 2010. godine s pjesmom „Ulice života”, s kojom osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Mjesec dana nakon pojavila se na Šibenskoj šansoni s pjesmom „Šibenska grandeca”, za koju je osvojila Grand prix – prvu nagradu publike i žirija. Samo nekoliko dana nakon pobjede na međunarodnom Ohrid Festu u Makedoniji osvojila je drugu nagradu žirija s pjesmom „Ulice života”. U 11. mjesecu 2010. na Zadarfestu pripala joj je nagrada za scensku interpretaciju. Tada je otpjevala pjesmu koja je nastala u suradnji s Draženom Zečićem „Moj dragi ima ljubav novu”.

Prvi samostalni album pod nazivom „Crno vino,crne oči” izdala je 2013. godine. Većinski je autor albuma Dražen Zečić, uz ostale suradnje s Perom Kozomarom, Robertom Pauletićem, Ivanom Huljićem, Nenadom Ninčevićem, Rajkom Dujmićem i Dušanom Šarcem.

U 2015. godini prešla je u diskografsku kuću Scardona za koju izdaje singlove „Mala mafioza”, „Da se opet rodim”, „Bila boja”, „Ako si muško”, „Biser s juga”, „Srećo i tugo” te „Za mene”.

Na Splitskom festivalu 2019. predstavila se pjesmom „Ti” za koju je osvojila prvu nagradu za najbolju pjesmu od strane novinara.

Albumi:

Novosti: