Ivana Kovač

Ivana Kovač

Ivana Kovač rođena je 01.09.1977., u Zagrebu. Tu je odrastala i školovala se. Tijekom djetinjstva i rane mladosti plesala je jazz dance, balet, trenirala tae kwon doe i završila četiri godine muzičke škole, intrument klavir.

2005. godine snima je svoj prvi duet sa ocem "Nema mi do tebe nikoga", koji je predstavljen na njegovom albumu "Ja sam kovač svoje sreće". Na tom istom albumu gostuje sa svojom samostalnom pjesmom "Ti si mi sve" nakon koje potpisuje izvođðačèki ugovor sa izdavačkom kućom Croatia records.

Javlja se Rajko Dujmić za suradnju iz koje je proizašla pjesma "Gledaj me u oči", a sa Mirom Buljanom je snimila pjesmu "Budi jači od vjetra".

Nakon njih dolazi i Tonči Huljić sa ponudom da bude glavni vokal u grupi Magazin. U grupi provodi nepune četiri godine, a produkt su dva albuma - "Dama i car" i "Bossa;n Magazin".

Kao samostalni izvođač prvi puta se pojavljuje na Splitskom festivalu 2010. sa pjesmom "Ulice života" sa kojom osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Mjesec dana nakon, pojavljuje se na Šibenskoj šansoni sa pjesmom "Šibenska grandeca" sa kojom osvaja grand prix (prva nagrada publike i žirija). Samo par dana nakon pobjede odlazi na Internacionalni Ohrid fest u Makedoniji i osvaja drugu nagradu žirija sa pjesmom "Ulice žživota". U 11 mj. iste godine na Zadarfestu pripada joj nagrada za scensku interpretaciju. Pjeva pjesmu koja je nastala u suradnji sa Draženom Zečićem "Moj dragi ima ljubav novu".

2013. izdaje svoj prvi samostalni album pod nazivom "Crno vino,crne oči". Većinski autor albuma je Dražen Zečić uz ostale suraradnje sa Perom Kozomarom i Robertom Pauletićæem, Ivanom Huljićæem, Nenadom Ninčevićem, Rajkom Dujmićæem i Dušanom Šarcem.

U 2015. godini prelazi u diskografsku kuću Scardona za koju izdaje singl “Mala mafioza”.

Albumi:

Novosti: