Klapa Leut

Klapa Leut

Klapa LEUT osnovana je 1983 g. kao vokalno-instrumentalna skupina (vokalna izvedba skladbi uz pratnju tradicionalnih instrumenata: mandolina i gitare, te po potrebi harmonika). Klapa s radom započinje 1989 g. kao kvintet, što je i najčešća postava Klape (iznimno nastupa Kvartet Leut).

Odmah po osnivanju, Klapa stvara vlastiti, prepoznatljivi, audio-vizualni identitet (snimanje vlastitih pjesama, video spotovi, unikatne odore), a usporedno s tim, ostvaruje brojne komercijalne i promotivne nastupe u hotelima, restoranima, prigodnim ljetnim feštama…

Program Klape sastavljen je od tradicionalnih narodnih i novo skladanih dalmatinskih pjesama, pjesama skladanim na tradicijama dalmatinskog melosa, vlastitih skladbi i internacionalnih skladbi - po potrebi. Način izvođenja programa je u neposrednom kontaktu sa gostima ili preko ozvučenja.

Klapa se, osim u domovini (Festivali, zabavni programi, Radio i TV emisije, tisak), svojim glazbenim programima predstavila i brojnim poklonicima dalmatinskog melosa diljem Europe, putem raznih priredbi, kao što su:.„Dani dalmatinske kuhinje i pisme“, Turistički sajmovi, Koncerti, Radio i TV emisije, tisak….i za trajno, putem audio izdanja.

Do danas, Klapa LEUT je izdala 7 autorskih i 5 kompilacijska albuma, te snimila 9 video spotova.

Albumi:

Novosti: