Klapa Partenca

Klapa Partenca

KLAPA PARTENCA osnovana je Splitu 27. srpnja 2019.

Sastav čine iskusni pjevači koji su stjecali iskustvo dugi niz godina u drugim klapama i zborovima.

U proteklom periodu učestalo su se sastajali radeći probe, uvježbavajući sve za planirane i ostvarene nastupe. Zbog dugogodišnjeg djelovanja u klapskim krugovima, gotovo svih njih, nije im bilo teško povezati se s ljudima. Prepoznavši volju i entuzijazam, ubrzo su pozitivno primljeni među kolegama, prijateljima i publikom. Omogućili su si prostor za probe, nabavili ili imali potrebne instrumente, kupili vlastiti kompletan razglas, koji koriste i za probe i za nastupe, pa imaju sve što im je potrebno i neophodno za daljnji rad.

Klapi su se u 2020. pridružila još dva člana, Luka i Matej, a početkom ljeta stigao je i Andrija Akrap, umjetnički voditelj klape koji se također dokazao dugogodišnjim članstvom u jednoj poznatoj klapi.

 

VODITELJ KLAPE: ANDRIJA AKRAP

Članovi:

  • ĐANI BARHANOVIĆ, 1. TENOR          
  • FILIP MARAS, 2. TENOR (MANDOLINA)
  • MATEJ PETRAŠIĆ, 2. TENOR
  • LUKA KEŽIĆ, BARITON
  • JERKO LIVAČIĆ, BARITON (GITARA)
  • ANTE MIHANOVIĆ, BAS (MANDOLINA)
  • DAVOR MALENICA, BAS (KONTRABAS)

 

Crtice iz života klape:

Zbog desetogodišnjega Antina i Filipova pivanja i sviranja mandolina u jednoj prethodnoj klapi, Jerkova cjeloživotnog pritiskanja žica na gitari, Đanijeve ljubavi prema pismi (jer doći s Brača svaki put na probu mu nikad nije teško) i zbog Davorova „možemo mi to sve”,  dolazimo na ideju da se organiziramo kao nova klapa novih-starih prijatelja. Još jednu gostiona-večer smo „potrošili” na isti način birajući ime koje ćemo dati klapi i opet nam je bilo lipo.

 

O svojemu glazbenom opusu članove klape kažu:

Zacrtali smo sebi tri glavna pravca djelovanja, a to su tradicionalne a cappella pisme na kojima počiva naše dugogodišnje iskustvo, vlastite obrade dalmatinskih pisama uz instrumente koje samostalno sviramo i zabavne nove autorske pisme koje pripremamo potpuno samostalno.