Klapa Sol

Klapa Sol

KLAPU SOL SLUŠAJTE I NA:


Klapa Sol - Deezer

Klapa ''Sol'' iz Paga djeluje od 1996. godine. U ožujku 2009. godine primila je ''Godišnju nagradu grada Paga'' za promicanje tradicije klapskog pjevanja. U travnju 2011. uručena im je i godišnja nagrada Zadarske županije za uspjehe i rad u 2010. god.

Na jubilarnom 50.-om ''Splitskom festivalu 2010'' sa pjesmom „Teštament“ napravili su pravi podvig i u najjačoj konkurenciji velikih zvijezda osvojili su dvije nagrade - najznačajniju nagrada autorima 1. nagradu žirija i 3. nagradu publike.

Pobjednici su festivala ''Melodije Istre i Kvarnera 2010.'' sa pjesmom „Boduli su duša od Kvarnera“.

S pjesmom ''Triban te ka zrak'', na festivalu ''Večeri dalmatinske pisme 2009.'' u Kaštelima, osvojili su 2. nagradu publike.

Pjesma ''Škapular'' koja se, uz gore spomenute pjesme, također nalazi na drugom nosaču zvuka, izvedena je u službenoj konkurenciji festivala Melodije Istre i Kvarnera 2009. godine.

Pjesma ''Dalmatinska pisma u srcu'' je na Marko Polo festu 2009. godine u Korčuli osvojila ''Nagradu za najbolji aranžman''.

U siječnju 2009. na 1. Karnevalfestu u Kostreni dobili su ''Nagradu za najkarnevalskiju pjesmu''.

U lipnju 2008. godine s pjesmom ''Labain'' su osvojili 3. nagradu publike i Nagradu za najbolje debitante na festivalu Melodije Istre i Kvarnera.

U srpnju 2008. godine osvajaju 3. nagradu publike na Marko Polo festu u Korčuli s pjesmom ''Kad bi moga biti pisma''.

2010. osvojili su prvo mjesto publike na Festivala zabavne glazbe Zadar 2010. s pjesmom „Ti si sve ca vridnog mi ostaje“

Klapa je pobjednik festivala Melodije Istre i Kvarnera (MIK) 2010. godine, gdje su osvojili 1. nagradu publike za pjesmu „Boduli su duša od Kvarnera“, dok su na MIK-u 2011. godine "uzeli" drugo mjesto s prekrasnim hitom "Mediteraneo". Paški dečki se ne zaustavljaju već i na Splitskom festivalu osvajaju 1. mjesto stručnog žirija za pjesmu „Teštament“.

Na „Festivalu Klapa i Mandolina“ u Opatiji 2011. klapa je osvojila treće mjesto po odabiru publike te treće mjesto po sudu stručnog žirija za izvedbu pjesme „Mediteraneo“ i „Kada dođem blizu Hvara“.

2011. osvojili su ''Nagradu publike'' i ''Zlatnu plaketu'' stručnog suda na ''7. Festivalu klapa uz mandoline i gitare'' održanog u Makarskoj.

Članovi klape su:

  • Vanja Fabijanić,
  • Dalibor Fabijanić
  • Dražen Crljenko
  • Dario Grašo
  • Davor Dobrijević
  • Branko Barbir koji je ujedno i umjetnički voditelj klape

Albumi:

Novosti: