Klapa Šufit

Klapa Šufit

KLAPU ŠUFIT SLUŠAJTE I NA:


Klapa Šufit - Deezer

Desetak mladih i talentiranih srednjoškolaca koje je 1992. okupio Tomislav Veršić u potkrovlju gimnazije započeli su sa kontinuiranim probama, već 1994. klapa se počinje pripremati za svoj prvi nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

S vremenom klapa prerasta u respektabilno glazbeno tijelo, koje nastupa na brojnim smotrama, te obvezno na Omiškom festivalu gdje su bili apsolutni pobjednici tri godine za redom - 2006., 2007. i 2008.

Klapa je ostvarila zapažene nastupe na klapskim smotrama (nagrada na smotri klapa "Skradin '96"), a iste godine Saša Jakelić (II tenor) u pratnji klape osvaja "Grand prix" festivala zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga - "Opuzen '96" pjesmom Judi o' soli.

U svibnju 1997. godine Šufit je održao svoj prvi cjelovečernji koncert povodom 5 godina rada, u Foyeru HNK Split. Koncert je pokazao kvalitativne pomake u zvuku klape, koja se počela mjeriti sa vodećim klapama u Dalmaciji.

Krajem 1997 godine klapu napušta dugogodišnji voditelj prof. Tomislav Veršić i klapa se organizira kao samostalno kulturno umjetničko društvo prikladno nazvano KUD "Šufit". Iste godine počinje suradnja sa maestrom Duškom Tambačom koji je prihvatio i podržao rad klape.

Nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Šuft se svrstao u sam vrh klapskog pjevanja. Klapa, vođena iskusnim dalmatinskim bardom, maestrom Tambačom, 1999.g. osvaja treću nagradu publike - brončani omški leut. Krajem iste godine klapa izdaje svoj prvi nosač zvuka ''Dobro jutro more'', nakon čega slijedi niz promotivnih koncerata u Zagrebu i Splitu, da bi sve kulminiralo velikim koncertom u Splitskom HNK-u koji je popraćenih podrškom i priznanjem publike i glazbene kritike.

Od 2006. godine do danas, klapa je pod umjetničkim vodstvom prof. Jasminka Šetke. Rijetko viđena sinergija tog glazbenog i pedagoškog talenta i pjevača klape urodila je jedinstvenim podvigom u povijesti klapskog pjevanja i natjecanja. Klapa Šufit postaje apsolutnim pobjednikom omiškog festivala tri godine zaredom, osvojivši članove stručnog povjerenstva te srce i dušu klapske publike 2006-2008. Klapa Šufit je 2009.g. dobila nagrada za izuzetan doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju te izdala svoj novi CD '' Ponoć je, mila moja majko''. Iste godine su nastupili i na prestižnom EBU međunarodnom festivalu u Kolnu gdje su oduševili sve prisutne. Sljedeće godine u St. Petersburgu su održali cjelovečernji program i prikazali Dalmaciju kao atraktivnu destinaciju.

Klapa Šufit je postigla uspjehe u samostalnim nastupima, u suradnji s drugim klapama, estradnim umjetnicima te na drugim glazbenim festivalima (Večeri dalmatinske pisme Kaštela, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Melodije hrvatskog juga u Opuzenu). U Šufitu je tijekom godina pjevalo, ili još pjeva, ukupno dvadesetak pjevača, od 2003. godine klapa djeluje u sastavu koji je i danas, a kao osvježenje Vinko Didović 2014. dolazi na mjesto voditelja klape.

Nastala u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita naših djedova, klapa se popela na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme.

ČLANOVI KLAPE:

  • I tenor - Igor Jelaska
  • II tenor - Jurica Nazlić
  • II tenor - Teo Bikić
  • II tenor - Marko Lasić
  • bariton - Ivan Bratinčević vbariton - Krešimir Grgić
  • I bas - Bruno Vučica
  • II bas - Teo Turk
  • II bas - Zdeslav Mišurac

Albumi:

Novosti: