Livio Morosin

Livio Morosin

Livio Morosin rođen je 1963. u Puli, a živi i djeluje u istarskom gradiću Vodnjanu. Jedan je od vodećih skladatelja pop, rock i etno glazbe.

Karijeru je započeo 1980. godine u skupini Gustaph y njegovi dobri duhovi, u kojoj je djelovao sve do 1990. Nakon toga počinje suradnju s Alenom Vitasovićem. Kruna toga rada je singl Ja ne moren bež nje koji izlazi 1993. i polučuje neviđen uspjeh. Već sljedeće godine izlazi album «Gušti su gušti» koji je prodan u 70 00 primjeraka. Sa skupinom Anelidi izdaje 1996. album pod nazivom «I Anelidi su bili crnci». Hit singl s tog album Tri naranče premijerno je izveden na festivalu u Neumu. U suradnji s istarskim etnomuzikologom Darijom Marušićem 1999. godine izdaje album «Bura tramuntana» koji je već sljedeće, 2000. godine, bio nagrađen hrvatskom diskografskom nagradom Porin u kategoriji najboljeg albuma etno glazbe. S poznatim hrvatskim glumcem Radom Šerbedžijom izdaje 2002. album «Orihi, orihi».

Pod nazivom «The Best Off» izlazi 2003. godine album koji obuhvaća sve najveće hitove, ali ovaj puta u potuno novom aranžmanu i produkciji.

Najnoviji album «Tri naranče» sadrži sve pjesme koje je Livio u zadnjih deset godina izvodio na festivalu u Neumu.

Albumi:

Novosti: