Marko Škugor

Marko Škugor

MARKA ŠKUGORA SLUŠAJTE I NA:


Marko Škugor - Deezer

Marko Škugor je pjevač rođen 1989. godine. Diplomirao je na smjeru Financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magistar je ekonomije.

Pjevačku karijeru je započeo u klapi, tako je pjevao u nekoliko najpoznatijih klapa (Maslina, Kampanel), a 2013. godine je kao solist i prvi tenor "Klape s mora" predstavljao Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom "Mižerja".

Nakon Eurovizije kreće njegova samostalna glazbena priča, koja je vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja jer je Marko za vrijeme studija u Zagrebu pohađao satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali Marku je u srcu ipak bila dalmatinska pisma.

Prvi veliki uspjeh bilo je osvajanje Grand prix-a na Splitskom festivalu 2014. godine s pjesmom "Devet slova jedne riči" uz Alena Nižetića i Duju Cocu, a nakon toga uslijedile su uspješnice "Dalmatinska vilo" i obrada pjesme Vinka Coce "Zlato moje".

U ljeto 2015. godine s pjesmom "Oće duša vanka tila" Marko osvaja 2. nagradu publike na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, a pjesmom "Srce južnjačko" najavljuje svoj debitantski album "Dalmatinska vilo" koji je puna tri mjeseca bio jedan od najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Ljeto 2016. obilježile su dvije stvari - Turneja "Zvuci Mediterana" s više od 40 samostalnih koncerata među kojima i spektakularni nastupi u Mariboru u dvorani Lent, u Rijeci na Trsatskoj Gradini, u Trogiru u Kuli Kamerlengo, u Solinu na Gradini itd. te pobjeda na Festivalu dalmatinske Šansone u Šibeniku s pjesmom "Samo ti si".

Krajem godine snimljen je duet s istinskom legendom, Oliverom Dragojevićem "Samo s tobom sam upoznao ljubav" koji je u kratko vrijeme postao omiljena pjesma mladenaca za prvi ples.

Najveći festivalski uspjeh dolazi 2017. godine na Splitskom festivalu gdje s pjesmom "Ka' dica" osvaja Grand prix, a sa Četiri tenora osvaja 1. nagradu publike na jubilarnoj 20. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Ovu godinu završava uspješno, održavši u njoj 100-tinjak koncerata.

U ožujku 2018. održao je svoj prvi samostalni koncert u prestižnoj koncertnoj dvorani 'Vatroslav' Lisinski' u Zagrebu, koji je bio rasprodan čak 12 dana unaprijed.

 

NAGRADE:

  • 2017. "Ka' dica" - 1. nagrada publike na Splitskom festivalu
  • 2016. "Samo ti si" - 1. nagrada publike i 3. nagrada žirija na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku
  • 2015. "Oće duša vanka tila" - 2. nagrada publike i nagrada za najbolji tekst na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku
  • 2015. "Sveti Lovre od Trogira grada" - 1. nagrada publike i 2. nagrada žiriija na festivalu "Slavuji Kamerlenga" u Trogiru
  • 2015. "Nima više" - 1. nagarda žirija i 2. nagrada publike na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima
  • 2014. "Čovik s mora" - 1. nagrada žirija na festivalu "Slavuji Kamerlenga" u Trogiru
  • 2014. "Devet slova jedne riči" - 1. nagrada publike na Splitskom festivalu i nagrada slušatelja radio Dalmacije

Albumi:

Novosti: