Providenca

providenca

 

One su Mirella Meić i Zorica Bučić, okupile su se pod imenom Providenca 2014. godine.

 

Mirella Meić

Rad na televiziji
Bila je televizijska novinarka 25 godina. Debitirala je na Splitskom festivalu 1992., a tjedan dana prije toga počela je raditi na tadašnjoj lokalnoj televiziji dječju emisiju “Abrakadabra” po kojoj je i danas mnogi prepoznaju. Kasnije je radila na RTL televiziji, emisije Exkluziv i Exploziv, ali i vijesti kad je trebalo. Nakon odlaska s RTL-a (naime, imala je svoj restoran pa je televiziju morala malo ostaviti po strani) radila je reportaže i za IN magazin Nove TV. Od 2012. do 2016. bavila se PR-om i bila autor TV emisija za Sportske igre mladih koje su emitirane na HTV-u i RTL-u. 
Glazba
Što se tiče glazbe, kako ona to opisuje, klasična priča: glazbena škola, osnovna, violina… Istaknuta je njezina glazbena suradnja s Goranom Karanom. Osim što su snimili duet 2007., napisala je i stihove za nekoliko njegovih pjesama. Radili su zajedno koncert Erosa Ramazzottija na Poljudu, a poslije je došla i “Naša bila štorija”. Surađivali su na pjesmi “Takva sam ja” te je zapjevala s njim u Lisinskom, Sava centru…
S Providencom pamti nastup u Stožicama 2020. s raznim klapama, a tu se i rodila ideja o suradnji s klapom Cambi. Paralelno s tim dijelom glazbe, Arijana Čulina i ona započele su izvoditi francuske šansone 2012. pa je nakon nekoliko godina (2018.) nastala komedija “Varaš ga, ne ostavljaš ga” koju su izvodile diljem Hrvatske. 

Organizacija događaja
Bavim se organizacijom različitih događanja: na 50. Splitskom festivalu bila je producentica, a prije dvije je godine pokrenula mali festival komedije koji se održava u sedmom mjesecu - Ćubijevi dani smija, posvećen njezinom pokojnom prijatelju Ćubiju.


Zorica Bučić


Zorica se bavi glazbom 25 godina, u mladosti je radila kao teta u vrtiću. Bila je prateći vokal Gorana Karana u vrijeme kad je bio najveća zvijezda, bila s njim na Eurosongu, nastupila je na Splitskom festivalu 2013., nastupala je u mjuziklu “Naša bila štorija”. Danas, osim Providence, članica je pratećeg sastava Doris Dragović.

 

Albumi:

Novosti: