Šime Bubica

Šime Bubica

Šime Bubica, akademski glumac, šansonjer; rođen je u Šibeniku gdje uz osnovnu i srednju školu, pohađa i glazbenu školu, smjer klavir, a privatno pohađa satove gitare. Izvodi skladbe poznatih svjetskih i domaćih šansonjera kao što su Arsen Dedić, Gino Paoli, Fabrizio de Andre, Jacques Brell i brojni drugi, a uz to sam sklada i piše pjesme. Osim svojih, izvodi i nove skladbe koje su za njega napisali naši poznati autori poput Arsena Dedića i Nenada Ninčevića. Nastupa na domaćim festivalima gdje je više puta i nagrađivan. Osnovao je 1999. U to vrijeme najmlađu i najnagrađivaniju klapu Teuta, u kojoj pjeva do 2002. godine, kada se samostalno počinje baviti glazbom.

U Zagrebu upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti gdje je i diplomirao u posljednjoj klasi Gavelinih asistenata Tonka Lonze, Neve Rošić i Zlatka Crnkovića. Sa svojim prijateljem i glazbenim producentom Tonijem Eterovićem 2004. godine krenuo je sa snimanjem pjesama od kojih su neke i na ovom albumu. Tu se nalaze obrade šansona cijenjenih svjetskih i domaćih autora, vlastite nove skladbe te nove skladbe pisane za Šimu. S nekima od njih nastupio je na domaćim festivalima (Večeri dalmatinske šansone Šibenik, Međunarodni festival šansone u Zagrebu, Melodije hrvatskog juga, Knin-fest...). Poslije višegodišnjeg rada u zagrebačkim kazalištima, odnedavno je (kao profesionalni glumac) u stalnom angažmanu HNK Šibenik.

Posebno izdvajamo prijateljsku suradnju s Arsenom Dedićem, Mladenom Grdovićem, Špirom Guberinom, kolegicom s klase ADU Renatom Sabljak, a tu je i suradnja s popularnom klapom Maslina.

Uz Šimu, najzaslužniji za ovaj album je m.o. Toni Eterović, producent, aranžer, snimatelj i klavijaturist.

Albumi:

Novosti: