Tomislav Bralić

Tomislav Bralić

TOMISLAVA BRALIĆA SLUŠAJTE I NA:

Tomislav Bralić - Deezer

Tomislav Bralić, sjajni zadarski pjevač sa svojim pjesmama i interpretacijom obilježio zadnjih nekoliko godina sa sjajnim nizom hitova i pjesmama koje su u kratkom vremenskom periodu postale kultne.

Specifičnim glasom mističnog baritona, glasom koji toplinom miluje, opipljivom ljubavi dodiruje, te iznimnom srdačnošću raznježuje, Bralić godinama osvaja srca publike. Svaka pjesma u izvedbi Tomislava Bralića ima posebnu snagu zvuka i riječi, izrazito naglašen emotivni naboj koji s iskrenom lakoćom prenosi u srca slušatelja. Stoga, između njega i njegove publike postoji neka čudna tajna veza

Tomislav Bralić sa klapom Intrade su uz besprijekorni glazbeni izričaj i izraženu sugestivnost u izvedbama pjesama postali su izvođači koji sa lakoćom pune sportske dvorane i stadione te su postavili nove standarde ne samo u klapskom svijetu.

Tomislava Bralića koji plijeni svojim iznimnim glasom nevjerojatne topline i sugestivnosti zajedno su klapom Intrade snimio je i CD pod nazivom "Croatio, iz duše te ljubim", sa spektakularnog koncerta u dvorani Lisinski, na kojem su Tomislav Bralić i klapa Intrade svojoj publici priredili nezaboravan doživljaj. Svojim emotivnim izvedbama oduševili su i podigli na noge cijelu dvoranu Lisinski koja im se zdušno pridružila, pjevajući zajedno s njima tu prekrasnu pjesmu. Od te 2006. god. počeli su raditi tradicionalne koncerte krajem godine u Zagrebu koji su danim unaprijed rasprodani i svake godine se sa nestrpljenem očekuju.

Tomislav Bralić je nezaobilazno ime u dalmatinskoj klapskoj glazbi, ali i izvrstan solo izvođač. Ovaj cvijet dalmatinske pisme, član je zadarskog zbora Petar Zoranić od 1985., a član klape Intrade od 1986. Od 1993. godine nastupa samostalno. Nastupao je nabrojnim festivalima (Melodije hrvatskog Jadrana, Zadarfest, Dalmatinske šansone). Kada govorimo o glazbenom izričaju Tomislava Bralića, riječ je o spoju iznimne kvalitete i talenta, brojnih uspješnih suradnji i predanog rada, ili jednostavnije rečeno – glasu koji ćete jednostavno voljeti slušati.

Kada govorimo o glazbenom izričaju Tomislava Bralića, riječ je o spoju iznimne kvalitete i talenta, brojnih uspješnih suradnji i predanog rada, ili jednostavnije rečeno – glasu koji ćete jednostavno voljeti slušati. S klapom Intrade postigao je veliki uspjeh, ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu.

TOMISLAV BRALIĆ i KLAPA INTRADE svojim su radom izborili najviši status među hrvatskim glazbenicima, te su u zadnjih godina primili mnoga odličja struke: dobitnici su najvažnije glazbene nagrade „Porin“, koju dodijeljuju ljudi iz struke za izvedbu pjesme „Moja jube“, Županijske nagrade koju im je dodijelio Zadar, nagrade Grada Knina , te su bili nominirani za „Hit godine“ na “Porinu 2010 “ sa pjesmom „Ne damo te pismo naša“, obilježili prošlu godinu sa mega hitom „Zora bila“ za koju su dobili i nagradu za najizvođeniju pjesmu na „Dalmatinskoj šansoni 2010“, osvajali mnogobrojne nagrade na festivalima i dobili su i priznanje Gada Zadra za svoja glazbena postignuća.

Albumi:

Novosti: