Zdravko Škender

Zdravko Škender

Zdravko Škender prodao je do sada u svojoj bogatoj karijeri preko milijun nosača zvuka, uz mnogobrojne grand prix, prve i ostale nagrade na najpoznatijim festivalima od publike i žirija. Samo album „Suze ljubavi“ dosegao je nakladu od preko 400.000 prodanih primjeraka. Dobitnik je niza platinastih, zlatnih, srebrnih priznanja za prodaju svojih albuma, a to je upravo odgovor koliko je iznjedrio hitova i koliko ga publika cijeni i njegove pjesme pretvara u hitove koji se i nakon 20 godina pjevaju, ostaju zabavni evergreenovi. Surađivao je sa Zdenkom Runjićem, Đorđem Novkovićem, Zrinkom Tutićem, Nenom Ninčevićem, Đelom Jusićem, Tomislavom Ivčićem, Ivom Lesićem, Stipicom Kalogjerom, Nikšom Bratošom i ostalim mnogim eminentnim kompozitorima, tekstopiscima, producentima.

Proputovao je cijeli svijet pjevajući svoje hitove koje možete pronaći na Zlatnoj kolekciji, dvostrukom cd izdanju, a na koji nisu uspjeli stati i drugi poznati hitovi, koje ćete i danas čuti na radio postajama ili vidjeti spotove na tv-u.

Jedan od najvećih zabavnih pjevača na ovim prostorima, nakon zaslužene diskografske stanke od par godina, objavljuje novi nosač zvuka „Knjiga života“. Likovno oblikovanje i photo shooting radio je legendarni Igor CC Kelčec. Čak 18 pjesama i zlatni megamix, prikupljao je i snimao proteklih godina uživajući u tome, te je sebi zadao cilj da će novi album objaviti kada bude imao novi arsenal hitova, što i s obzirom na prva interna preslušavanja ovaj album/cd i donosi. Potpisi raznih autora, aranžera i pažljiv izbor samog Zdravka, koje je i supervizor i izvršni producent albuma, garantiraju novi paket hitova. Jedina neautorska pjesma je pilot single - „Ne kuni me, ne ruži me, majko“ (tradicional). Tu su i Brane nam brane (djelo samog pjevača), Digni me iz kome, pjesme Mladena Grdovića, Dražena Zečića, Ive Lesića i drugih... Uz prepoznatljivog Zdravka tu su i par predivnih dalmatinskih laganih pjesama kao što je Dalmatinska, Pusti da živim...

Nadamo se da ćete uživati u novim pjesmama kao i do sada.

Albumi:

Novosti: