Drugi o nama

Hrvoje Lozančić (Klapa Cambi)

Hrvoje Lozančić (Klapa Cambi)

“Sa Scardonom imamo partnerski odnos koji se ne ogleda samo na planu diskografije klape, koju najčešće potpisuje ova kuća. Jako važni za klapu bili su brojni mali i veliki koncerti u organizaciji Scardone, bilo samostalni bilo to koncerti više klapa. U tom smislu Scardona je napravila najviše za klape, cijeli uzlet klapske scene vezan je uz koncerte koji su promicali taj stil glazbe prema sada već masovnoj publici. Te koncerte najčešće je organizirala Scardona. Za moju klapu nezaboravni su mnogi koncerti, ali najviše onaj na Poljudu, samostalni, pred 15000 ljudi. Hvala matičnoj kući.”

Goran Karan

Goran Karan

Ono što bih izdvojio kao sjajnu odliku u našoj suradnji, je da Scardona ima vrlo osoban odnos sa izvođačima.

Osnova svakog dobrog projekta je povjerenje, koje su Scardona i gospodin Branko Paić i odlična ekipa kod mene zaslužili vizijom, predanim i stručnim radom, vjerom u ovaj glazbeni posao i ljude koji se bave njim. Sa gospodinom Paićem sam surađivao i surađujem u nekoliko faza svoje karijere. Od 1999-e do 2003-e je bio moj manager. Scardona je objavila i masteriranu verziju albuma Na putu za rajski grad, od grupe Big Blue, gdje sam bio pjevač od 1990-e do 1997-e.

Danas surađujemo na mom novom albumu- Čovik tvoj, koji je izašao za Scardonu. Nadam se da ćemo i dalje zajedno kroz ovaj divan poziv- glazbu.

 

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Tomislav Bralić i klapa Intrade

"Suradnja Tomislava Bralića & klape Intrade sa Scardonom više je nego uspješna, što pokazuje i već respektabilni broj godina što zajedno zadivljujuće promoviramo dalmatinsku klapsku pjesmu i što smo publici ponudili nešto naše, nešto originalno u čemu nam je naša diskografska kuća uvelike pomogla. Zajedno smo privukli velik broj obožavatelja baštinske nam glazbe i napunili mnoge koncertne i sportske dvorane. Sa Scardonom surađujem od 2003. a klapa od 2005. Matična kuća nas uz diskografiju prati i organizacijom koncerata kojima smo obišli cijelu Hrvatsku i Sloveniju, te tradicionalno svake godine organizira Zagrebački božićni koncert. Ali u posebnom sjećanju će nam ostati spektakl u Areni Zagreb ispred 12.000 ljudi! Zajedno smo obišli cijelu Hrvatsku i od Međimurja do Dubrovnika osvojili srca naše publike. Uvijek praćeni dobrom scenografijom i odličnim razglasom mogli smo našim slušateljima pružiti najbolje što možemo.

Nadamo se da će naša suradnja trajati još dugo, dugo, na obostrano zadovoljstvo. Hvala im što su vjerovali u nas od početka."

Marko Škugor

Marko Škugor

"Naša suradnja počela je sredinom 2013. godine, a od tada mi se događaju samo lijepe stvari. No, krenimo redom.

Nakon odluke o prelasku iz klapskih u nemirne sole vode, postalo mi je jasno da tim uzburkanim vodama neće biti jednostavno ploviti sam, odnosno da je potreban izrazito dobar kormilar.

S obzirom na to da sam potekao iz klape, a i da mi je dalmatinska pisma utkana duboko u srce, odlučio sam stvarati svoj samostalni put u smjeru dalmatinskog melosa; a kako je glavni promotor i čuvar dalmatinske i klapske pisme upravo "Scardona", moj odabir kormilara bio je logičan.

Naime, "Scardona" je u svojoj obitelji okupila samu kremu klapske glazbe (Maslina, Cambi, Intrade, Šufit..), a nije zaboravila ni na one manje komercijalne, ali izrazito vrijedne i važne projekte poput Festivala dalmatinskih klapa u Omišu; klapske legende, Klapu Lučica, Vokaliste Salone i brojne druge.

Upravo zbog te nesebične ljubavi prema našoj tradiciji i promicanju naše kulturne baštine "Scardona" se izdvaja od ostalih diskografskih kuća.

U izdanju "Scardone" do sada su svjetlo dana ugledale četiri samostalne pjesme, a ove, 2014. godine zajedno smo ostvarili velike uspjehe i osvojili tri prva mjesta na festivalima (Split, Kaštela, Trogir).

Iskreno se nadam da ćemo još dugo skupa ploviti ovim nemirnim estradnim vodama, jer najveći uspjesi nam tek predstoje. :) "

 

Branko Bubica (Klapa Maslina)

Branko Bubica (Klapa Maslina)

„Diskografska kuća "Scardona" u ovim izuzetno teškim vremenima za izdavaštvo, uspjela se izdignuti u sam vrh diskografije. Osobito je zaslužna za promociju i brendiranje hrvatske etno glazbe. Izdavanjem nekomercijalnih ali vrijednih albuma poput Festivala klapa u Omišu, Bašćinskih glasa, live CD-a i DVD-a koncerata klapa i sl. zaslužila je najviša priznanja Ministarstva kulture i Ministarstva turizma RH i drugih nadležnih institucija. Izdvojio bi vrlo odgovoran, sveobuhvatan pristup "Scardone" prilikom izdavanja nosača zvuka, misleći pri tom na produkciju, dizajn omota, prezentaciju proizvoda putem medija i nešto što bih posebno naglasio: angažmana "Scardone" oko organizacije promotivnih nastupa izvođača u najelitnijim koncertnim prostorima u Hrvatskoj, uključujući i velike sportske dvorane pa čak i nogometne stadione."Scardona" je i jedan od inicijatora velikog klapskog pokreta koji je krenuo sa splitskog Poljuda pod nazivom "Ne damo te pismo naša".

Izvođačima, novinarima, producentima, distributerima i svim poslovnim suradnicima... vrijedna obitelj Paić, na čelu s gosp. Bankom kao i svi ostali djelatnici "Scardone", na raspolaganju su 24 sata dnevno, što je izuzetak u poduzetničkom svijetu u Hrvatskoj. Zato Scardoni želim mnogo uspjeha u ovim turbulentnim gospodarskim vremenima i krizi diskografske djelatnosti.

Čestitke obitelji Paić i "Scardoni"!“

Marko Bralić (Klapa Sv. Juraj HRM)

Marko Bralić (Klapa Sv. Juraj HRM)

"Suradnja klape HRM "Sveti Juraj" i diskografske kuće Scardona iz Zagreba, započela je krajem 2007. godine nakon našeg cjelovečernjeg koncerta tradicionalnih klapskih pjesama održanog u sklopu umjetničkih večeri u crkvi Svetog Donata u Zadru, a kojeg je Scardona snimila i izdali pod nazivom Pismo moja.

Kako se radi o jednoj od najpoznatijih hrvatskih diskografskih kuća koja okuplja najpoznatije hrvatske klape Maslinu, Cambi i Intrade, nismo ni trenutka dvojili u ispravnost odluke da s njima stupimo u suradnju i dogovorimo izdavanje snimljenog materijala.

Scardona je zapravo jedina kuća koja proteklih 15 godina radi na afirmaciji klapske pjesme kao ne materijalnog kulturnog dobra hrvatskog naroda i to na način da ulaže u afirmaciju klapa na hrvatskoj glazbenoj sceni kroz financiranje brojnih spotova, snimanje novih pjesama, organizaciju velikih klapskih koncerata diljem Lijepe naše i inozemstva.

Zahvaljujući njihovoj spremnosti da nas predstave javnosti Scadrona je do sada financirala snimanje spotova svih naših uspješnica (Ružo crvena, Pusti me majko, Bura, Zapivaj klapo moja, Mia bella bionda) koje se vrte na svim TV postajama Hrvatske. Izdala je naša četiri nosača zvuka (Pismo moja, Ružo crvena, Zapivaj klapo moja i Misao svijeta) i medijski plasirala snimke brojnih koncerata, novinskih najava i članaka diljem zemlje i inozemstva.

Svojim aktivnostima značajno su doprinjeli našoj prepoznatljivosti i popularnosti diljem domovine i inozemstva, na što samo iznimno zahvalini svima u Scardoni, a posebno njenom prvom čovjeku gosp. Branku Paiću. ''

 

Pero Kozomara (Klapa Rišpet)

Pero Kozomara (Klapa Rišpet)

''Suradnja klape Rišpet kao i mene osobno sa diskografskom kućom Scardona je doista izvaredna. Scardona je ovih godina izrasla u jednu respektabilnu diskogafsku kuću a gosp. Paić i njegova, ekipa, u vrsne prezentere ,dalmatinskog zvuka i dalmatinske klapske pjesme. Organizacija koncerata je na visokom nivou i koncerti su fantastično posjećeni.''