Marko Škugor - Booking

Marko Škugor je pjevač rođen 1989. godine. Diplomirao je na smjeru Financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magistar je ekonomije.

Pjevačku karijeru je započeo u klapi, tako je pjevao u nekoliko najpoznatijih klapa (Maslina, Kampanel), a 2013. godine je kao solist i prvi tenor "Klape s mora" predstavljao Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom "Mižerja".

Nakon Eurovizije kreće njegova samostalna glazbena priča, koja je vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja jer je Marko za vrijeme studija u Zagrebu pohađao satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali Marku je u srcu ipak bila dalmatinska pisma.

Prvi veliki uspjeh bilo je osvajanje Grand prix-a na Splitskom festivalu 2014. godine s pjesmom "Devet slova jedne riči" uz Alena Nižetića i Duju Cocu, a nakon toga uslijedile su uspješnice "Dalmatinska vilo" i obrada pjesme Vinka Coce "Zlato moje".

U ljeto 2015. godine s pjesmom "Oće duša vanka tila" Marko osvaja 2. nagradu publike na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, a pjesmom "Srce južnjačko" najavljuje svoj debitantski album "Dalmatinska vilo" koji je puna tri mjeseca bio jedan od najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Ljeto 2016. obilježile su dvije stvari - Turneja "Zvuci Mediterana" s više od 40 samostalnih koncerata među kojima i spektakularni nastupi u Mariboru u dvorani Lent, u Rijeci na Trsatskoj Gradini, u Trogiru u Kuli Kamerlengo, u Solinu na Gradini itd. te pobjeda na Festivalu dalmatinske Šansone u Šibeniku s pjesmom "Samo ti si".

Krajem godine snimljen je duet s istinskom legendom, Oliverom Dragojevićem "Samo s tobom sam upoznao ljubav" koji je u kratko vrijeme postao omiljena pjesma mladenaca za prvi ples.

Najveći festivalski uspjeh dolazi 2017. godine na Splitskom festivalu gdje s pjesmom "Ka' dica" osvaja Grand prix, a sa Četiri tenora osvaja 1. nagradu publike na jubilarnoj 20. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku.

A 2017. godina je opet prepuna nastupa, kako samostalnih, tako i u popularnom kvartetu Četiri tenora.

Marko Škugor

Albumi:

Novosti: