Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

10 godina od turneje po Americi i Australiji

Podijeli:

Dokumentarni film o Tomislavu Braliću i klapi Intrade donijet će detalje o svim najvažnijim koncertima klape posebno se osvrćući na velike svjetske turneje

Prije 10 godina, točnije početkom travnja 2013. godine, Tomislava Bralića i klapu Intrade klapska je pjesma odvela u Sjevernu Ameriku, na pozornice na kojima su pjevali Rihanna, Eminem, Prince, Snoop Dog... Iste su godine koncertima počastili i drugi kraj svijeta – Australiju. Dokumentarac "Popili Intrade i opet su žedni" ispričat će i te priče.

Pjesmom osvojili Ameriku
Klapa Intrade 2013. godine održala je koncerte u New Yorku, Chicagu, Detroitu i Clevelandu. Ovi Zadrani su, uz organizatora turneje Scardona World Music, željeli prije svega predstaviti klapsku pjesmu onima kojima nije bliska, američkoj publici i Hrvatima koji su nakon nekoliko generacija počeli gubiti doticaj s tradicijom zemlje iz koje su potekli. Domove hrvatskog iseljeništva stoga su zamijenili važnim koncertnim prostorima koje nisu imali problem napuniti. Jer, kako kažu Amerikanci, klapska pjesma je nešto posebno – something unique.

Tako su pjevali u poznatim dvoranama poput Hammerstein Ballroom u New Yorku, Congress Theater u Chicagu i Filmore u Detroitu. U slobodno vrijeme, a cappella izvedbom pjesme "Jute san se zajubija" oduševili su kultni blues klub Buddy Guys, posjećivali znamenitosti te čak pronašli prostora za partiju boća o kojoj se i danas priča.

Izvedbe koje su ganule Australiju
U listopadu 2013. klapa se pripremila za još jednu veliku turneju – ovog puta u Australiji. Melbourne, Sydney, Canberra, Adelaide i Perth bili su gradovi u kojima su pjevali, a svaki koncert pamtit će zauvijek i publika i klapa.

Na prvom koncertu u Sydneyu, čim je krenuo instrumental pjesme "Croatio, iz duše te ljubim" dogodio se poseban prizor, cijela je dvorana bila na nogama, sa suzama u očima, glasnim pljeskom pozdravljajući himnu o ljubavi prema svakoj stopi svoje zemlje koliko god ona daleko bila. Razgalilo je to i samu klapu koju je ta količina emocija ostavila bez daha.

Te turneje, ali i brojni drugi događaju bit će predstavljeni u filmu "Popili intrade i opet su žedni" uz bogatstvo materijala i komentare klape. Igor Goić, dugogodišnji prijatelj klape, redatelj je filma, Tomislav Rupić je montažer, a izvršni producenti su Zvonimir Sunara Suki i Branko Paić, direktor diskografske kuće Scardona. Film izlazi uskoro!

 

Albumi: