Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

100 tjedana na listi najprodavanijih albuma: 40 najvećih klapskih hitova

Podijeli:

 

 

Kompilacijsko izdanje '40 najvećih klapskih hitova' u izdanju diskografske kuće Scardona ovaj tjedan obilježava 100. tjedan na listi najprodavanijih albuma, što je ujedno i rekord te liste.

 

 

Tjednu top listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164  prodajnih mjesta iz cijele zemlje.

Rekorder te liste je dvostruko kompilacijsko izdanje '40 najvećih klapskih hitova' - Ova kompilacija je naš trenutak kada smo rekli „E to je to!“! Nakon više od 10 godina ulaganja u stvaranje i promicanje klapskog zvuka u Lijepoj našoj i inozemstvu, mislimo da nitko nije pozvaniji napraviti ovakvu kompilaciju. Ukomponirali smo stare pjesme s novima, evergreene s onima koje imaju predispoziciju to postati te pjesme koje starijima vraćaju neka lijepa sjećanja s pjesmama zbog kojih i mladi danas pjevuše klapske'  - rekli su iz Scardone i dodali - 'Iznimno smo ponosni na činjenicu kako je upravo ova kompilacija apsolutni rekorder službene top liste prodaje s punih 100 tjedna na listi!'

Na albumu se nalazi četrdeset hitova koje izvode Tomislav Bralić i klape Intrade, klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), klapa Maslina i Arsen Dedić, Vinko Coce i klapa Tragos, klapa Iskon, klapa Rišpet i Mišo Kovač, klapa sv. Juraj HRM, klapa Šibenik, klapa Bonaca i Oliver Dragojević, klapa Lučica i druge.

 

TOP LISTA PRODAJE

 

- Klape su odigrale ključnu ulogu jer su nam još jednom otvorile oči, pokazale kakvo nacionalno blago imamo i stvorile novi zvuk Dalmacije po kojem smo postali prepoznatljivi.

'Klapski novi val' krenuo je krajem devedesetih sa obradama Gibonnijevih pjesama koje su otvorile put u srca mladih generacija koje nisu do tada uopće slušali klapsku glazbu. Kasnije je bilo posve prirodno da se klape okrenu prema vlastitim pjesmama i donesu svoju glazbu koja je u doticaju sa novim vremenima. U svega nekoliko godina dobili smo pregršt sjajnih pjesama i klape kojim je sada potpuno normalno puniti stadione, arene, sportske dvorane. Ovaj album će sigurno biti 'soundtrack', ne samo za ovo ljeto nego i za mnoga koja dolaze!' - izjavio Branko Paić, direktor Scardone, prilikom izdavanja ove kompilacije.

 

U Scardoni su najavili i novu web stranicu koja bi trebala biti dostupna  kroz sljedeći mjesec. Biti će osvježena novim izgledom i jednostavnijim webshopom kako bi svaki kupac bez problema mogao doći do onoga što želi kroz sve načine plaćanja.

 

WEBSHOP

DEEZER

Albumi: