Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

4 tenora novim spotom opet nadmašili sami sebe

Podijeli:

Nova elegična pjesma “Adio ljubavi” s kojom su se 4 tenora predstavila na ovogodišnjem Splitskom festivalu sada je dobila izvanredan spot. Poslušajte priču koja stoji iza njega!

 

Umijeće i vokalne vještine Vladimir Garić, Filip Hozjak, Đani Stipanićev i Marko Pecotić pokazali su svakom svojom izvedbom velebnih glazbenih komada klasične glazbe, ali posebno je publici drago kada ih iskoriste i podare im pokoju svoju pjesmu. Ovo su ljeto sve iznenadili pjesmom „Adio ljubavi“ koja je djelo njihovih glazbenih suradnika i prijatelja Gorana Karana koji je zaslužan za glazbu, Nenada Ninčevića koji je napisao tekst te Nikše Bratoša koji se pobrinuo za aranžman. Sada je gotov i spot koje je zaokružio cijelu pjesmu.

Naime, dio tog kruga suradnika i prijatelja su i Igor Goić i Kreathia studio koji su i ovog puta napravili izvanredan posao s novim spotom. Savršenim kadrovima uvijek pogode bit. Đani Stipaničev o tome poručuje:

Igor Goić i njegovi suradnici su ponovno nadmašili sebe u našoj novoj audiovizualnoj suradnji na pjesmi  “Adio ljubavi”, autora Gorana Karana i Nenada Ninčevića Sjajno je uklopio glumce u podmorsko špiljskim scenama i eksterijerima s umjetničkim vinjetama nas četvorice tenora koje je mudro uklopio u Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku.

Igor Goić pojasnio je spot:

U pjesmi autora Gorana Karana “Adio Ljubavi”,  po prvi se put susrećemo s Tenorima u tamnijoj, molskoj nijansi. Teren koji s njima još nismo prolazili, teren koji nema sretan završetak.

Mlada žena stoji u tamnoj morskoj špilji koja simbolizira njenu zatvorenost u sebe. Po posljednji put šalje svjetlo u nadi da će se pojaviti netko tko će je izvesti iz te špilje tame, ali se pritom prisjeća i razloga zašto se zatvorila u sebe…

Spot je kroz motive kao što su hladnoća kamena, tama pećine, prazno gledalište dao naglasiti sjetnu priču o kraju jedne ljubavi kojom se pjesma bavi. 

Spot je sniman na 2 bajkovite lokacije: špilji na Dugom otoku i na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. No, samo snimanje nije teklo bajno i jednostavno. Redatelj to pojašnjava:

Snimanje u morskoj špilji na Dugom otoku (ista špilja gdje smo snimali i spot za pjesmu “Opet je ljubim cilim tilom” Iće Sikirića) dogodilo se davne 2016. godine u sklopu jednog drugog projekta i od tad materijal stoji na disku i čeka svoju priliku da ugleda svjetlo dana. Snimanje je trajalo dva dana i jednu dugu i hladnu noć. Unatoč svoj pripremljenosti, ovaj set bio je jedan od onih dalekih od kuće koji odluči krenuti naopako. U trenu kad vam rikne sva rasvjeta zbog jako teških nepredvidljivih uvjeta i zbog istih cijelo snimanje zakasni, nemate drugog izbora nego prestati robovati planovima i scenarijima te početi “smišljati toplu vodu” odnosno priču krojiti prema onome što imate i možete izvesti u tom trenu.

U početku me malo brinula ideja oko Tvrđave sv. Mihovil u Šibeniku kao kontrapiz scenama iz špilje, pa smo se zabavljali idejom da ćemo snimanje odraditi u nekom starom dijelu tvrđave gdje nije prisutna moderna arhitektura, ali kad smo došli na lokaciju (na moju sramotu - po prvi put otkad je uređena) uvidjeli smo da bi bila velika šteta propustiti eleganciju arhitekture uređene Tvrđave.

Uz to, Igor Goić otkriva i kako je to raditi s Tenorima:

Svaka dosadašnja suradnja s 4 tenora, kao i ova, bila je veliko zadovoljstvo i užitak. Radi se o 4 individue koje su umjetnički u oblacima (gdje umjetnik i treba biti), karakterno su nogama čvrsto na zemlji i ne znam mogu li navesti nekoga s kime je jednostavnije raditi. U trenutku kad se vikne “AKCIJA”, sva zafrkancija prestaje i kreće se s poslom dok ne nastupi “REZ”, a tad se vraćamo u smijeh i atmosferu koja može samo pogodovati završnom proizvodu. Ponekad ostavljamo tu atmosferu i nakon vikanja “AKCIJA” kao što može biti viđeno u spotu “Moja Dalmacija”.

Spot je ispao odlično! Uz to, Šibenik je savršena kulisa za spot 4 tenora.

Ima neka tajna veza između Tenora i Šibenika. Uskoro će tamo, na Tvrđavi sv. Mihovila sa Šibenskom narodnom glazbom održati još jedan koncert za pamćenje. Prvotno odgođen zbog požara, poznat je novi datum tog iščekivanog glazbenog spektakla.

Na Tvrđavu sv. Mihovila sa Šibenskom narodnom glazbom Tenori će tako zapjevati 30. kolovoza 2022.

 

Stream & Download

Albumi: