Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Digitalna publikacija 'Ne damo te pismo naša! - 15 godina poslije'

Podijeli:

I kad izblijede ove naše slike, i kad više ne budemo „ljudi driti
ka' kolone“, i kad se vratimo poput kapetana s velikih mora, u
smiraju od života znat' ćemo pronaći novi stari put našoj pismi,
opet će ona „hrlit' tamo di anđela mog je dom“. Zvonit će naše
glasnice u čistim tercama i u našim tradicijskim slavljima,
pronoseći tako i našu pismu i našu vjeru za nova pokoljenja!

Mojimir Čačija
Sinj, rujan 2021.

 

Na 15. obljetnicu prvoga održanog koncerta u okviru projekta "Ne damo te pismo naša!", u izdanju Scardone objavljena je istoimena digitalna publikacija, uz dodatak naslovu "15 godina poslije".

Prelistajte publikaciju ovdje, a kratki videoosvrt na održane koncerte pogledajte na našem YouTube kanalu!

 

brošura Naša bila štorija

 

Izdanje je to koje na 99 stranica sadrži 10 poglavlja u kojima se tekstualno i audiovizualno isprepliću dojmovi i osvrti na šestogodišnji koncertni ciklus koji su pokrenuli Ivica Bubalo (agencija Picaferaj) i Branko Paić (diskografska kuća Scardona) kako bi promovirali klapsku glazbu.

U okviru koncerata koji su se održavali od 2006. do 2012. godine nastupile su 44 klape, 3 KUD-a te istaknuta glazbena imena kao što su Mate Mišo Kovač, Vinko Coce, Tereza Kesovija i drugi. Uz  I. Bubala i  B. Paića u autorskom timu bili su umjetnički direktor programa Mojimir Čačija te koordinatorica projekta Karmen Bošković.

Prvi je koncert održan na splitskom Poljudu 2006., a uslijedili su nastupi u Dubrovniku, Metkoviću, Primoštenu, Rijeci, Sinju,Trogiru, Trsatu, Varaždinu i Zagrebu. Osim u Hrvatskoj, koncerti su održani u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Ljubuškom. Uz spomenute, projekt je otvorio i vrata inozemnim nastupima pa su tako klape "skočile" do Amerike, Novog Zelanda, putovale Europom.

Prvi je koncert započeo snažnom porukom Ljube Stipišića svima nama „Ej, čovječe, probudi se iz tuđeg sna - vrati se sebi, dok još imaš kome!“ Bio je to događaj koji je pobudio velik medijski interes i promijenio kompletnu glazbenu scenu. Digitalno će izdanje dobiti i tiskanu, proširenu inačicu.