Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Pogledajte cijeli koncert 'Ne damo te pismo naša' na našem YouTube kanalu s najvećim dalmatinskim zvijezdama!

Podijeli:

Nastavak glazbenog spektakla večeras u 20 sati na YouTubeu

Već mjesec dana svaki petak vraćamo se u prošlost i uz snimke koncerata uplovljavamo u vikende. Bili smo tako u dvorani Lisinski, u Domu sportova, na Poljudu, u zagrebačkoj Tvornici i Areni Zagreb.

Danas ponovno odlazimo u Split jer su na Poljudu 9. rujna 2007. na koncertu "Ne damo te pismo naša" nastupili Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Šufit, muška i mješovita klapa „Filip Dević“, klapa Elektrodalmacija, klapa Brodarica, klapa Kumpanji i Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Vinko Coce te Ivica Čikeš.

Dalmatinsku je pismu na Poljudu slušalo 15 000 ljudi, a na pozornici je bio glazbeni spektakl - klapama su se bile pridružile dalmatinske zvijezde Mišo Kovač, Tereza Kesovija i Vinko Coce, a večer su ukrasili hitovima "Vilo moja", "Da je meni s tobom kroz Pasike", "Prijatelji", "Nono, moj dobri nono", "Ako me ostaviš", "Poljubi zemlju" i brojim drugim. Velike su zvijezde još jednom tako pokazale zbog čega ih publika godinama obožava.

Uz izvrsnu stadionsku produkciju, atmosfera je bila uzavrela što je jamčilo još jedan koncert za pamćenje. Stadion je bio ispunjen sretnim licima - ma, bila je to večer vesele i raspjevane Dalmacije. "Ovakvu atmosferu možete doživjeti samo na Poljudu kad se okupi cijela Dalmacija", rekli su izvođači. Klapa Šufit otvorila je koncert, zapjevale su Intrade i ponovno oduševili Poljud.Trebala je tu biti i klapa začetnica, Maslina, no iz poštovanja prema stradalima u kornatskoj tragediji, članovi klape ipak nisu nastupili.

Tom je splitskom koncertu, koji je imao humani karakter, prethodio zagrebački, koji je u dva puta rasprodanoj Ciboni oduševio sve koji su guštali u zvucima Dalmacije.

Projekt "Ne damo te pismo naša" pokrenuli su producent Ivica Bubalo, agencija Picaferaj, i producent Branko Paić, diskografska kuća Scardona, čija je entuzijastična ideja bila očuvati tradiciju klapske pjesme i raširiti njezinu popularnost po cijeloj Hrvatskoj i svijetu.

"Ne damo te, pismo naša" nije samo manifestacija i spektakl, nego i fenomen, koji je pokrenija cilu revoluciju, prominija trendove u domaćoj glazbi, diga klape na nivo pop-atrakcije, šta je prije bilo nezamislivo.

Robert Pauletić

Snimka koncerta i fotografije dostupni su na 2 CD-a i DVD-u na webshopu Scardone. Provedite još jedan petak uz klapski koncert i povratak u 2007.