Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Rasprodan je koncert klape Šufit na Peristilu

Podijeli:

U svom Splitu klapa će 18. srpnja održati jubilarni koncert
povodom 30 godina postojanja

Sa šufita škole do najljepših koncertnih prostora Hrvatske, klapa Šufit će svoj tridesetogodišnji glazbeni put, nakon jubilarnog koncerta u Lisinskom, proslaviti i u svom gradu, 18. srpnja na Peristilu. Klapa se koncertu izrazito raduje, baš kao i splitska publika, a najbolji dokaz toga je rasprodani koncert.

Poseban repertoar i fantastični gosti
"Split je naš grad, a Peristil je srce Splita", rekao je solist klape Teo Bikić kada su najavili koncert. Otkrili su tada da će za svoj grad pripremiti nešto posebno. Klapa sa šufita na koncert će donijeti izvornu klapsku a cappella pjesmu, dalmatinsko kulturno blago pod zaštitomUNESCO-a. Prateći svoju razvojni put, moćni će glasovi zaploviti i vodama mediteranskog popa uz pratnju gudačkog kvarteta i benda. Uz to, na pozornici će im se pridružiti i dva velika imena hrvatske glazbe - Zorica Kondža i Tedi Spalato.

Publika se posebno raduje uživo u ambijentu predivnog Peristila čuti pjesme koje su obilježile karijeru ove klape. Najpoznatija od njih, "Ne diraj moju ljubav", na YouTubeu broji više od 40 milijuna pregleda što je rekordna brojka kada govorimo o hrvatskoj glazbi. I danas rado slušana kao i prije deset godina kad je objavljena, ona je dokaz Šufitove kvalitete i klase. Kao i njezina autora, Vinka Barčota, na čijoj će autorskoj večeri u Veloj Luci nastupiti 30. srpnja.

Priča iz potkrovlja splitske gimnazije
Klapa Šufit nastala je u potkrovlju jedne splitske gimnazije s talentiranim srednjoškolcima koje je okupio Tomislav Veršić još davne 1992. godine, a već 1994. pripremali su se za svoj prvi nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Nastavili su s djelovanjem predstavljajući se na festivalima sa sjajnim pjesmama te su s vremenom postali jedna od najpopularnijih klapa.

Dobitnici su mnogih nagrada, od Porina i tri uzastopne pobjede na Omiškom festivalu, do nagrade za izuzetan doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju. Ova klapa u sastavu od devet stalnih članova od 2003. godine je pod umjetničkim vodstvom Jasminka Šetke. Osim koncerta na Peristilu, klapa Šufit marljivo radi i na novoj pjesmi koju će publika imati priliku čuti uskoro.

Albumi: