Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Sutra je Hajduku rođendan, večeras na našem kanalu pogledajte snimku koncerta klapa u čast 100 godina Hajduka

Podijeli:

Uplovite u vikend uz peti Scardonin online koncert

Kako se već dugo uslijed pandemije koronavirusa ne održavaju koncerti, uz YouTube i Scardonin kanal protekle ste petke u večernjim satima mogli provesti uz koncerte klape Maslina u Lisinskom, grupe Colonia u Domu sportovaTomislava Bralića i klape Intrade i klape Cambi u Lisinskom.

Ovoga vas petka vodimo na Poljud na koncert "Ne damo te pismo naša" u povodu 100. godišnjice Hajduka.

Predvođeni Vinkom Cocom, velikim obožavateljem Hajduka, tog 12. rujna 2010. godine u Splitu su nastupili klapa Sinj, klapa Maslina, klapa Šufit, Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa DVD-a "Sveti Florijan", klapa "Sveti Juraj" HRM-a, klapa "Filip Dević", klapa Grdelin, Vokalisti Salone, klapa Kampanel, i Ženski duo sa Šolte.

Koncert je bio kulminacija glazbenog slavlja u čast 100. rođendana Hajduka, kojemu je blagoslov tada dao i samozatajni Ljubo Stipišić Delmata. Te su se godine publici predstavile najeminentnije klape i veličanstveni vokali najboljih hrvatskih izvođača u izvanrednim tehničkim uvjetima, produkciji i scenskim spektaklom što je doprinijelo nezaboravnoj ljetnoj večeri.

Projekt "Ne damo te pismo naša" pokrenuli su producent Ivica Bubalo, agencija Picaferaj, i producent Branko Paić, diskografska kuća Scardona, čija je entuzijastična ideja bila očuvati tradiciju klapske pjesme i raširiti njenu popularnost po cijeloj Hrvatskoj i svijetu.

Ovaj glazbeni spektakl bio je 4. koncert na Poljudu u okviru projekta koji je tijekom godina ugostio mnoge poznate glazbenike. Koncertni serijal "Ne damo te pismo naša" danas je prepoznatljiv među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme. Za Slobodnu je Dalmaciju Mojmir Čačija, umjetnički direktor koncerta, tada izjavio:

Projekt “Ne damo te, pismo naša“ ima veliko značenje za našu kulturnu baštinu. Budući da se u proteklih pet godina pojavilo puno novih klapskih hitova, za ovo smo koncertno izdanje izabrali po četiri vrhunske a cappella klape i još četiri s instrumentalnom pratnjom.

Više tisuća ljudi svjedočilo je nezaboravnoj večeri, koja i danas mnogima izaziva brojne emocije. Otkako je pokrenut, klapski spektakl okupio je tijekom godina brojne poznate glazbenike, a Scardona je pod tim nazivom izdala albume s najznačajnijih koncerata koji su ostvarili izvrsnu tiražu. 

Ondašnja fenomenalna atmosfera zabilježena je na CD izdanju "Ne damo te pismo naša - Klape u čast 100 godina Hajduka", koji potražite na webshopu Scardone.

 

Stream and download