Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Večeras pogledajte koncert 'Život leti kapetane' koji se održao čak 2 puta u istom danu

Podijeli:

Još jedan koncert iz popularnog ciklusa "Ne damo te pismo naša"

Prošlog smo petka bili na splitskom Poljudu, a danas smo u zagrebačkoj Ciboni, na koncertu "Život leti kapetane" koji je bio posvećen legendarnom košarkašu Draženu Petroviću. Deseti je ovo online koncert koji možete pratiti na našem YouTube kanalu.

Pokrenut 2006., ciklus "Ne damo te pismo naša" prvi se put održao Splitu, a u Zagrebu 2007. u Ciboni. Dalmaciju su pjesmom tada u Zagreb donijeli Tomislav Bralić i klapa Intrade, klape Maslina, Trogir, Šufit, Sinj, Ragusa, Neverin, Dišpet i KUD "Filip Dević"

Interes publike bio je toliki da su se u istom danu održala čak dva koncerta, a dvorana je oba puta bila prepuna! U voditeljskoj ulozi bili su Špiro Guberina i Mariola Milardović Perić, a oba su koncerta počela tekstom Ljube Stipišića Delmate "Ej čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome", koji je bio produciran na jednom od tri videozida koji su bili na pozornici. Nastupe su otvorile članice zagrebačke klape Dišpet, a svojim su interpretacijama publiku redom oduševili mješovita klapa "Filip Dević", klape Neverin, Šufit, Ragusa, Sinj, Maslina, Intrade te klapa Trogir s Vinkom Cocom. Svi članovi klapa zajedno su otpjevali "Život leti kapetane", a uz "Da te mogu pismom zvati" cijela je dvorana bila na nogama i pjevala s klapama. Koncerti su završili poznatim kolom iz opere Jakova Gotovca "Ero s onoga svijeta" u izvedbi KUD-a Filip Dević. 

Klape su svojim koncertima stalno osvajale novu publiku i postale pravi fenomen koji traje i danas. Koncertom klapa na Šalati u 2019., koji je imao kazališne elemente, po tko zna koji put pokazalo se koliko publika voli ovu vrstu glazbe. Klape bi uvijek svojoj publici pripremile neko iznenađenje, napravile prave spektakle u kojima je publika sudjelovala i kreirale nezaboravnu atmosferu.

Iza projekta "Ne damo te pismo naša" stoje producenti Ivica Bubalo (Picaferaj) i Branko Paić (Scardona) koji su klapskim koncertima željeli doprinijeti očuvanju klapske pisme te je popularizirati u Hrvatskoj i šire. Umjetnički je voditelj cjelokupnog projekta bio Mojimir Čačija.

Koncert je dostupan i na CD-u u izdanju Scardone, potražite ga na našem webshopu po cijeni od 69,90 kn.

 

(photo: Marin Vajdić)