Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Klapa Contra predstavit će se novom pjesmom 'Serenada Kalelargi' na Dalmatinskoj šansoni!

Podijeli:

Dalmatinska šansona i ove godine donosi puno glazbenih noviteta! Klapa Contra predstavit će se sa pjesmom "Serenada Kalelargi".

 

Klapa Contra osnovana je 2015. godine od pjevača s dugogodišnjim iskustvom koje su utkali u klapama Cambi, Iskon, Kampanel, Kumpanji i Crikvenica.

Ove godine po prvi put dolaze na "Dalmatinsku šansonu" sa pjesmom "Serenadi Kalelargi" Duška Tambače autora glazbe, Olge Palinkaš autorice teksta i aranžara Ive Popeskića. U klapskom svijetu kada dobijete pjesmu od autora kao što je Duško Tambača to je velika privilegija, a klapa ju je donijela na svoj osebujan, prepoznatljiv način pjevanja.

Trg Republike u Šibeniku idealna je pozornica da se premijerno izvede pjesma o šibenskoj Kalelargi koja je sada dobila svoju pjesmu koju će vrlo brzo publika zavoliti.

Klapu Contra je nazvao Duško Tambača, poznati klapski aranžer i skladatelj, i upravo je nama namijenio skladbu koju ćemo izvesti na šibenskoj šansoni 2019. Na tekst gospođe Olge Palinkaš, uglazbio je "Serenadu Kalelargi", glavnoj ulici - žili kukavici starog Šibenika i upravo je klapa Contra dobila čast da svojim sugestivno- umjetničkim pristupom i "timbrom" soliste, tenora Eduarda Šegote i himničkog refrena koji se odmah upija, izvede najnoviju pjesmu gradu Šibeniku. Drago nam je da smo nanovo prepoznati kao klapa visokih umjetničkih dosega u kombinaciji sa već golemim iskustvom festivalskih pozornica - izjavio je u ime klape, Mislav Biočina.

Klapa Contra je u svoje 4 godine rada postigla iznimno zapažene nastupe i visoka postignuća na relevantnim klapskim festivalima poput: FDK Omiš (2016. 2.nagrada žirija, 3.publike), Festivala klape Gospi u Sinju (2016. 1. nagrada žirija, 2018. 2. nagrada žirija), također na Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj (2018. 1.žirija, 2.publike), Međunarodnog festivala klapa u Perastu (2019. 1. nagrada Stručnog ocjenjivačkog žirija) i FDK Omiš, (2019. izborena  Finalna natjecateljska večer).

Klapa je u zadnje 4 godine održala preko 280 službenih nastupa, a 26.07. čeka ih još jedan važan nastup u Dubrovniku, na Stradunu, na  8. koncertu  "Klape na Stradunu"! 

Albumi: