Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Klapa Partenca novom pjesmom i spotom svima pokazala kako se gušta u životu

Podijeli:

Nova pjesma klape Partenca "To su gušti" na veseo i šaljiv način svima je pokazala da trebamo naučiti uživati u malim stvarima

Klapa Partenca nastavlja u svom veselom stilu. Novom je pjesmom klapa svima pokazala da dobro zna uživati u životu. Pjesma, druženje, vino, a pogotovo dobra hrana bili su inspiracija za stihove pjesme „To su gušti“ koja će svakome izmamiti osmijeh na lice. Osim, možda vegetarijancima. Autor stihova i glazbe je Jerko Livačić. Za vokalni aranžman zaslužan je Andrija Akrap, a za instrumentalni Hrvoje Domazet. Spot koji savršeno odgovara atmosferi pjesme napravio je Matko Petrić.

Jerko Livačić o pjesmi je rekao:

Inspiracija za pjesmu to "To su gušti" došla mi je netom po završetku snimanja samog spota za naš prvi single  "U klapi pivan ja". Tom smo prilikom, za potrebe spota i naš gušt, priredili domjenak i naravno pekli janjetinu. Bilo je to na Braču, u konobi Turanj. Na povratku u rodnu Milnu sinula mi je ideja o tome kako napisati pjesmu baš o tome kako se klapa u takvim prilikama veseli, pjeva, pije domaće vino i uživa lokalne poslastice. A nekakav centralni fokus takvoga događaja uvijek pada na dobro pripremljeno jelo, a to je u većini "klapskih" slučajeva baš - janjetina s ražnja. Razmišljajući o tome došao sam kući uzeo papir, olovku i gitaru i u vrlo kratkom vremenu iz takve inspiracije proizašla je brza i kratka, ali i bogata skladba. Na zabavan način pjesma opisuje gušte za koje nisu potrebne riječi, već naše more, otoci i zagora  koji svojom tradicijom i običajima otkad nas ima uvijek iznova svjedoče kako nam je lipo. 

Imao sam kristalno jasnu sliku o tome što želim napisati i ono se samo pretočilo u riječi i note. Naravno, moja klapa je objeručke prihvatila i razradila i usavršila moju ideju. I na tome i svima ostalima koji mi pružaju podršku sam jako zahvalan. Sada je Vaš red da se osvjedočite: klapa, pjesma, prijateljstvo i dobra spiza - e to su gušti!

Klapa Partenca osnovana je u Splitu 2019. Sastav čine iskusni pjevači koji su stjecali iskustvo dugi niz godina u drugim klapama i zborovima. Trenutno su u klapi Đani Barhanović, Matej Petrašić, Filip Maras, Ante Ledić, Jerko Livačić, Ivan Ivanišević, Mario Pulić, Davor Malenica. Andrija Akrap umjetnički je voditelj klape.             

Ovo veselo društvo o svojim planovima poručuje:

Plan nam je nastavak ozbiljnog rada i priprema za ovoljetna događanja i nama drage festivale. Ujedno najavljujemo sljedeću autorsku pjesmu koju pripremamo u „skroz ozbiljnom“ i drugačijem (da ne kažemo u neveselom) izdanju. Također radimo ubrzano na snimanju još nekoliko obrada dalmatinskih pjesama. Zakazanih nastupa za ovu godinu imamo sasvim „uf“ da nam „neće biti dosadno“, a čekaju nas „nama malima“ značajni nastupi u zemlji i inozemstvu.

Sigurni smo da će im to sve poći od ruke baš kao i s ovom pjesmom i spotom. Klapa se odlično zabavila snimajući ga. Od početka im je zamisao bila da je spot u stilu „ništa to ritko u plitko - daj nam janjetine da se najedemo ka ljudi“, kako to klapa objašnjava u šali. Čovjek treba naučiti uživati u malim stvarima. To je posebno važno sada nakon ovog sivog razdoblja i loše situacije u svijetu koja je prisutna zadnjih godina. Malo hedonizma i guštanja neće nikome škoditi!

 

Stream & Download

Albumi: