Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Mate Grgat, novo ime koje će vas oduševiti svojim vokalom!

Podijeli:

Mate Grgat je novo ime na glazbenoj sceni, uzori su mu Luciano Pavarotti, Lucio Dalla, Elvis Presley i Vinko Coce, a publici se predstvalja spotom 'Sve najbolje o tebi'.

 

Mate je tenor koji dolazi iz Otoka kraj Sinja, a već duži period živi u Zagrebu. Glazbeni put mu je krenuo u župnom zboru iz kojeg je prešao u mušku klapu sa nepunih 16 godina, u tom periodu imao je čast raditi s velikanima klapskog pjevanja - Mojmirom Čačijom i Ljubom Stipišićem Delmatom.

Kasnije upisuje i glazbenu školu V. Lisinski nakon koje počinje honorarno raditi u kazalištu Komedija, a kao zanimljiv trenutak ističe kada je upoznao opernog asa, tenora i pedagoga Stojana Stojanova koji ga je formirao kao ozbiljnog pjevača.

Pjesmu 'Sve najbolje o tebi' mu je napisao Darko Bakić, autor i pjevač grupe Buđenje - Matu Grgata od milja još zovem Grgarotti, to je šala i ujedno i usporedba s jednim od najvećih vokala iz Matinog glazbonazora. Ideja mi je bila napraviti cijelu dalmatinsku priču kroz interpretaciju ovog vlajskog slavuja, a da je prožeta ljepotom, melodijom i vječnom fascinacijom ljepšim spolom. Nadam se da će Mate jako brzo puniti koncertne dvorane svojim magnetnim privlačenjem i iznimnim vokalnim sposobnostima - kazao je Darko.

 

 

Mate Grgat je otkrio više o samoj pjesmi i spotu - 'Sve najbolje o tebi' je prva autorska pjesma koju potpisuje Darko Bakić, aranžman je sastavio Slaven Bolanča dok je mastering i mix napravio Zvonimir Dusper Dus. Ovom kombinacijom nastao je zanimljiv spoj belcanto stila pjevanja i moderne pop produkcije. Pjesma  govori o ljubavi koja je vječna inspiracija, o ljubavi koja je završila i koje se rado sjetiš, ljubavi koja te tjera i daje priliku da se krene novoj odluci stvaranja možda neke bolje ljubavne priče. Spot smo snimili u Zagrebu u kasnim noćnim satima, poanta spota je da podari nekakav vizualni identitet pjesmi, a mislim da smo to s ovim spotom savršeno postigli. Mogu reći da gotovo savršeno dočarava atmosferu pjesme. Spot se snimao sa vrlo kreativnim i provjerenim timom na čelu sa redateljem i snimateljem Tomislavom Povićem. Ovim putem bih zahvalio izdavačkoj kući Scardona i gospodinu Branku Paiću koji je uvelike pridonio realizaciji i stvaranju ovog spota.

Albumi: