Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

'Najljepša' – romantična pjesma i spot Ivana Ive Županovića koji izvlače osmijeh na lice

Podijeli:

Šarm talijanskog klasika iz 1979. inspiracija Ivani Ivi Županovića koji nam je novim spotom ispričao jednu simpatičnu ljubavnu priču

Tu sei l'unica donna per meAlana Sorrentija poznati je talijanski klasik iz 1979. Ivan Ive Županović svoju ljubav prema ovoj pjesmi ne može kriti. To dobro zna i publika ju je često mogla čuti na njegovim nastupima. Inspiracija koju je pobudila bila je vodilja za nastanak pjesme “Najljepša”. Ante Toni Perinović pripremio je romantične stihove na hrvatskom jeziku koji neodoljivo odgovaraju glazbi talijanskog evergreena. Klaudio Krizman i Neno Belan pobrinuli su se za aranžman i dali pjesmi moderniju notu, ali zadržavajući izvorni šarm. Igor Goić inspiriran radom Giuseppea Tornatorea kadrovima je uspio zabilježiti atomsferu pjesme.

Ivan Ive Županović o pjesmi je rekao:

Pjesmu “Najljepša” u talijanskoj verziji pjevam već jako dugo na svojim nastupima i jednostavno mi leži. Čak sam i sa svojim bendom “Calypso” još prije 15-ak godina snimio verziju pod nazivom “Jedina žena za mene”, a koja se super “primila” kod publike. Ante Toni Perinović je napravio odličan tekst na hrvatskom jeziku.

Branko Paić je jednom prilikom predložio da ju ponovno snimim ali uz drugačiji, moderniji aranžman i pristup.

Moj kolega iz benda, Klaudio Krizman, postavio je početni aranžman, a Neno Belan, uz neke moje intervencije/prijedloge je sve priveo kraju i sada pjesma zvuči ovako. Ja sam jako zadovoljan kako je ispalo jer je originalnost tople talijanske verzije zadržana, a mi smo samo udahnuli nov život u nju. Za režiju spota sam ovog puta angažirao Igora Goića, poznatog zadarskog redatelja s kojim sam i ranije imao izvrsnu suradnju u spotovima za moje pjesme “Ne znaš ti”, “Oprosti mi”, ali i u spotovima za grupu Forum, čiji sam član i dalje već više od 15 godina.

Neno Belan o pjesmi je dodao:

Na Klaudijev početni aranžman sam počeo raditi na pjesmi s mišlju da se djelomično odmaknemo od originalne talijanske verzije, a opet da se zadrži esencija i emocija samog originala i karakterističan  mediteranski zvuk. Ivu sam ranije već čuo kako ju pjeva na svojim nastupima i imao sam ideju kako bi mogla zvučati u novoj verziji. Volim talijansku produkciju, a naravno i gušt mi je bio raditi na pjesmi s Ivom. Pa sam između ostalog i malo tipično “belanovskog” zvuka ubacio – električne gitare i trube u zadnjem dijelu. Ta kombinacija s Ivinim emotivnim i fjakastim pjevanjem izvlači osmjeh na lice…

Ive je jednom rekao da stoji iza svakog stiha svih svojih pjesama. To se osjeti i u ovoj izvedbi. Kadrovi spota uspjeli su to zabilježiti i ispričati nam ljubavnu priču o ljepotici za koju je čovjek spreman učiniti sve, pisati ljubavna pisma te, kako nam spot simpatično otkriva, popraviti bicikl osobe koja mu zarobi srce. Ive je to pojasnio:

Romantična i simpatična radnja je smještena u 50-e godine prošlog stoljeća, kada ništa nije bilo lako, ali je nekako, dojma sam, ipak bilo ljepše, romantičnije i s više smijeha i vica… Time smo se vodili i kroz snimanje spota u kojem sam ja, “meštar” za bicikle, tajno zaljubljen u mjesnu ljepoticu kojoj popravljam bicikl. U mom nekom luckastom i romantičnom pokušaju da osvojim tu šinjorinu, pomaže mi mladi i iznimno talentirani glumac Marko (član zadarske kazališne skupine “Igrajmo se”) koji je svoju ulogu odigrao zbilja odlično i uvjerljivo. Dora se super uklopila u ulogu djevojke koja je glavni lik u ovom spotu.

Zanimljivo je da se u spotu pojavljuje i barba Šime Bajlo, legenda ne samo zadarskog i hrvatskog biciklizma, već je i na nivou Europe bio velika faca u tom sportu. On glumi mog mentora koji nadgleda kako napreduje popravak bicikle za dotičnu šinjorinu.

Mislim da smo odradili odličan posao. Igor je sa svojom ekipom kao i obično odradio super spot za koji jedva čekam da se premijerno prikaže.

Na svom prvom album “S tobom mogu sve” sabrao je svoje najljepše pjesme u želji da publika osjeti iskrenost i ljubav koja zrači iz njih. Ovaj prvi album pokazao je punu zrelost Ivana Ive Županovića kao pjevača. Pjesma “Najljepša” jedna je od njih. Dok uživamo u kadrovima novog spota s nestrpljenjem čekamo nove pjesme.

 

Stream & Download

Albumi: