Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Prvi božićni album klape Žrnovnica

Podijeli:

Klapa Žrnovnica u izdanju Scardone predstavlja

novi nosač zvuka "Sveta noć"

Božićno vrijeme uistinu je ono doba godine koje budi posebno lijepe emocije. Stoga ne čudi da su pjesme koje se pjevaju u prosincu i ugođaj koji vlada potakli članove klape Žrnovnica na izdavanje njihovoga prvog božićnog CD-a u karijeri. Vjeruju da će čarolija albuma božićnih pjesama "Sveta noć" na svoj način doprinijeti da se svi skupa osjećamo ispunjeno i radosno.

"Odlučili smo donijeti malo božićnog duha u ovo depresivno vrijeme epidemije te se nadamo da ćemo uspjeti kreirati bar djelić božićne bajke i bar na sekundu ljudima podići raspoloženje", kazuje nam Maja Markovina i pojašnjava kako je došlo do snimanja albuma:

Usprkos našemu povremenom koketiranju sa zabavnom glazbom, ipak se, koliko je god to moguće, nastojimo držati iskona. Otud i ideja za izdanje jer na albumu se, izuzev božićne skladbe maestra Ljube Stipišića Delmate "Rodija se Bog i čovik", a koju je klapa snimila još 2012. godine te neizostavne i svevremenske himne Božića "Tiha noć", nalaze sve mahom hrvatske tradicionalne božićne pisme. Zahvaljujemo maestru Marku Marinu pod čijom je voditeljskom palicom snimljena većina materijala i bez čije potpore ne bi ni bilo ovog albuma, a želimo zahvaliti i svim bivšim članovima koji su sudjelovali u snimanju. Dio materijala je uz ton majstora Bepo sound snimljen u akustičnoj atmosferi crkve UBDM u Žrnovnici, a dio je snimao Dado Marušić - studio Deva, koji je zaslužan i za mastering kompletnog materijala. Drago nam je da Dado ima povremene izlete van glazbe te mu zahvaljujemo na ustupljenim fotografijama za omot albuma.

Kreatori ove božićne bajke su Maja MarkovinaSandi Terzić, Mario KrcatovićIvan Morača i Roko Radevenjić. Nažalost, Marko Ugrina nije mogao sudjelovati u snimanju.

Na albumu se nalazi 10 pjesama u a cappella izdanju:

1. "Rodija se Bog i čovik"

2. "Radujte se narodi"

3. "U sve vrime godišća"

4. "Danas se čuje"

5. "Svim na zemlji"

6. "Tiha noć"

7. "Zdravo budi mladi kralju"

8. "Kyrie Eleison"

9. "Majko ljubezniva"

10. "Sritan Božić i godina nova"

 

Klapa Žrnovnica žali što zbog aktualnih zdravstvenih mjera ne može koncertima promovirati album i još nas više uveseliti, ali zato obećavaju da nakon ovoga božićnog te nedavno objavljenog albuma "Kad san žedan lipe riči" na USB-u (audio i video izdanje), uz podršku izdavačke kuće Scardona od njih uskoro možete očekivati još iznenađenja!

Albumi: