Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Slavlje u Šibeniku: 4 Tenora i klapa Contra pobjednici šibenske šansone 2019!

Podijeli:

4 Tenora su bez sumnje miljenici publike, sinoć su na Večerima dalmatinske šansone ponovo osvojili prvu nagradu publike s pjesmom "Brod bez imena", dok je klapa Contra oduševila žiri koji ih je nagradio prvom nagradom i nagradom za najbolji tekst.

Večeri dalmatinske šansone su se održale 22. put u Šibeniku. Noć su ispunile brojne šansone koje je otpjevalo 23 izvođača u direktnom televizijskom prijenosu. Scardonini izvođači su imali poseban razlog za slavlje, okrunili su se prvom nagradom žirija i publike.

 

4 Tenora su nedvojbeno miljenici šibenske publike koja ih je ponovo nagradila prvom nagradom, baš kao i 2017. kada su izveli pjesmu "Sve je tvoje". Ove godine su se predstavili pjesmom "Brod bez imena" istog autorskog dvojca, Matka Šimca i Eduarda Botrića.

Tenori su za pobjedničku pjesmu snimili i zanimljiv spot na Velebitu gdje su se borili s močnom burom koja je dala poseban pečat samom spotu.

Još su svi dojmovi nisu u potpunosti slegli, ali mogu reći da je ovo bila jedna večer za pamćenje. 4 Tenora su još jednom pokazali da su u samom i vrhu i da sve ovo šta radimo ima itekako smisla i da ima svoju potvrdu. Ova pobjeda nam je trebala tim više jer pjesma je bila namjenjena za skroz jedno drugo natjecanje i spletom okolnosti sudbina je ipak htjela da to bude šibenska šansona. Hvala divnoj publici za koju slobodno možemo reći da nas je i "izmislila"!

 

A što se tiče moga solo nastupa i pjesme "Kruh sa sedam kora" bilo je previše različitih emocija i mislim da u svemu tome mi je najbitnije da je došla pisma do ljudi i da ona će naći svoj put, što mi je i jedino bitno. Ja nemam pravo tražiti više od svega ovoga što mi se dešava u životu, ali naravno da moram težiti savršenstvu i u svemu biti najbolji jer to je ono što te pokreće i što te drži napetim i na kraju i uspješnim - rekao je Marko Pecotić iza nastupa na šansoni.

 

Sinoć je poseban razlog za slavlje imala i klapa Contra koju je žiri nagradio prvim mjestom i nagradom za najbolji tekst koja je pripala autorici Olgi Palinkaš.

Contru čine iskusni klapaši koji su svoje iskustvo stjecali u klapama Cambi, Kampanel i Iskon, a vrsni Eduard Šegota je posebno svojim vokalom oduševio publiku izvevši pjesmu "Serenada Kalelargi" autora Duška Tambače.

Branimir Bubica i klapa Sebenico su nagrađeni trećom nagradom publike te su održali mini koncert za vrijeme brojanja glasova.

4 Tenora za kraj ljeta pripremaju pravu glazbenu poslasticu na zagrebačkoj Šalati 14.09. s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije. Nakon uspješnih koncerata u Ciboni i na platou Gradec s kojeg se pružao predivan pogled na zagrebačku katedralu, Tenori su odlučili ponovo osvojiti publiku svojim izvedbama s time da će ovaj koncert biti osvježen gostima koje krase raskošni vokali, a to su Radojka Šverko i Goran Karan. Ulaznice su u prodaji preko ScardoneTicketshopa i Eventima.

 

Foto: ŠibenikIN

Albumi: