Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Cijeli je Split opet zapjevao na blagdan Sv. Dujma

Podijeli:

Goran Karan, Tedi i klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca na velikoj fešti raspjevali cijelu Splitsku rivu

Nakon dvije godine Split je 7. svibnja ponovno bio u znaku fešte svoga zaštitnika. Splićani koji su to jedva dočekali su sa svojim gostima na blagdan Sv. Dujma već od ranog jutra nakon budnice gradske glazbe odlučili uživati u svakoj sekundi. Kale i kalete ispunili su smijehom, ćakulom i, naravno, pjesmom.

Naime, između različitih događaja koji su se odvijali valja istaknuti upravo one glazbene koji su posebno obilježili Dan grada Splita – jer kakva bi to fešta bila bez dobre pjesme? Program je bio po guštu Splićana koji su uživali u nastupima vrhunskih izvođača cijeli dan. Bilo je prekrasno ponovno vidjeti prepunu Rivu i osjetiti sav šušur koji donosi ovaj događaj.

Osim programa, produkcija je isto tako bila veoma impresivna, kako i dolikuje ovakvom velikom događaju, ali i zahtjevna. Digilog produkcija je za najbolji doživljaj glazbe ozvučila cijelu Rivu, postavila dva velika krova, dodatne razglase te ogromnu binu na kojoj je nastupilo preko 200 izvođača tijekom cijelog dana.

Nakon svečane procesije i mise na Rivi je u popodnevnim satima krenuo koncert na kojem je prvo zapjevala mješovita klapa Filip Dević. Nakon tradicionalne tombole okupljene je nastavio zabavljati Tamburaški orkestar Folklornog ansambla "Jedinstvo" uz goste - Varaždinski tamburaški orkestar i klapu  "Sveti Juraj“ HRM-a.

U Split su došli brojni posjetitelji iz susjednih gradova, općina i otoka, kao i brojni strani turisti. Svi su se oduševili. Vrhunac ove velike fešte bio je koncert „Sveti Duje moj“ koji je započeo nastupom Klape Cambi iz Kaštel Kambelovca. Koncert su otvorili pjesmom "Kad mi dođeš ti" posvećenoj Oliveru Dragojeviću i tako raspjevali mnogobrojnu publiku. Sedmorica veličanstvenih, kako od milja nazivaju ovu zlatnu generaciju klape Cambi, pokazala su svu raskoš naše klapske pjesme te zašto su toliko cijenjeni.

Nakon ove svima drage klape, publiku je zabavio Goran Karan i grupa Vagabundo. Svaki njegov hit publika je pjevala od riječi do riječi. Svojim je vokalnim izvedbama Goran ponovno oduševio publiku i priuštio im vrhunski glazbeni užitak. Njegov dalmatinski, splitski šarm zarobio im je srca, a divni stihovi koje je pjevao dočekani su s oduševljenjem koje je bilo na vrhuncu kada su nebo iznad Splita obasjale šarene boje vatrometa.

Ništa manje živo nije bilo ni za vrijeme kada je na pozornicu došao Tedi Spalato. Uz orkestar Gorana Rukavine izveo je neke od najljepših ljubavnih pjesama. Bio je to „šećer za kraj“ ove fešte. Sva očekivanja i želje koje su se u srcima Splićanki i Splićana nakupile u ove 2 godine neobilježavanja ovog slavlja, ispunjenje su! Štoviše, bila je to večer za pamćenje o kojoj će se na splitskim kalama, ali i šire još dugo pričati s osmijehom.