Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Drugi dio koncerta 'Kuća naše pisme' pogledajte u nedjelju u 19:10 na drugom programu HTV-a

Podijeli:

Očekuje vas drugi dio snimke koncerta "Kuća naše pisme" na kojem su nastupili Goran Karan, Tedi Spalato i klapa "Sveti Juraj" HRM-a

Koncert koji nosi naziv po pobjedničkoj pjesmi Splitskog festivala 2019. godine, "Kuća naše pisme", održao se u veljači 2020. u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Pjesmu su na Splitskom festivalu izveli autor pjesme Goran Karan, Tedi Spalato i klapa "Sveti Juraj" HRM-a. I stručni žiri i publika odlučili su nagraditi ovu odu Dalmaciji pa su tako izvođači postali treći u povijesti Festivala koji su osvojili i nagradu stručnog žirija i nagradu publike. Pjesma je u međuvremenu doživjela dvije različite obrade - u izvedbi grupe The Shades s Novog Zelanda i klape "Sveti Juraj" HRM-a, koja je napravila vlastitu akustičnu verziju. Možemo reći da je zaista odlično kada u tako kratkom vremenu nastanu obrade, osobito kada jedna dolazi s drugog kontinenta, a druga je klapska, što je dokaz da je ušla u bilo naroda. 

NAJAVA:

https://www.facebook.com/discography.scardona/videos/257530549082183

Hrvatska liga protiv raka ovim je koncertom obilježila 53. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im, koliko god je moguće, olakšala teško životno razdoblje. Scardona je bila suorganizator događaja, a ovo je bio četvrti koncert koji je organizirala s HLPR-om. 

Prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka, prisjetio se prošlogodišnjega glazbenog događaja:

Dragi prijatelji, od srca vam hvala na tome što ste sudjelovali na spektakularnom koncertu "Kuća naše pisme" u Lisinskome, koji će nam ostati u trajnoj uspomeni. Svi smo u Hrvatskoj ligi protiv raka sretni što će HRT2 emitirati snimku ovog koncerta. Ne sumnjam u njenu tehničku kvalitetu s obzirom na to da je naš Branko Paić (Scardona) čovjek sokolova oka i sluha. Koristim prigodu uputiti čestitke za dvadeseti rođendan Klape "Sveti Juraj" sa željom da ova epidemija virusa čim prije nestane pa da ponovno možemo "živit ka ljudi"!

Marko Bralić u slavljeničkom je tonu izjavio:

Hvala vam od srca svima što je Klapa "Sveti Juraj" dio ove veličanstvene priče "Kuća naše pisme". Ton je odličan, a atmosfera iznimna i ovaj nam je koncert zapravo najljepši mogući poklon za 20. rođendan budući da naš ovogodišnji planirani slavljenički koncert početkom veljače u Lisinskome nažalost ne možemo imati.

Stoga u nedjelju, 28. 2., u 19:10 na programu HTV2 pogledajte drugi dio koncerta iz Lisinskoga.