Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Ivan Županović oduševio na šibenskoj šansoni novom pjesmom!

Podijeli:

Ivan Županović,  mnogima poznat iz showa "The Voice", nastavlja nizati odlične singlove. Tako se na ovogodišnjem festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku predstavio s novom pjesmom “Idem dalje, nosim bol".

 

- Pjesmu "Idem dalje, nosim bol" sam dobio na slušanje sada već davne 2005. godine. i od tada mi je bila u ladici. Odmah me kod nje, kao i u svim pjesmama do sad, privukao jako zreo i "ozbiljan" tekst koji priča o ljubavnom brodolomu gledanu kroz oči razočaranog muškarca.Nema čovjeka koji u životu nije doživio neki oblik ljubavnog brodoloma pa tako i ja. Međutim, vjerovao sam da tada, kao 25-godišnjak nisam ipak dovoljno zreo za takvu, tematski tešku i vokalno izrazito zahtjevnu pjesmu. A sada s gotovo 38 godina na leđima i s pokojim ljubavnim brodolomom više u životu, osjetio sam da sam dovoljno zreo kao osoba i kao pjevač, i da svojom interpretacijom mogu na pravi način ovu tešku priču interpretirati na svoj način. I mislim da sam u tome uspio - izjavio je glazbenik.

 

U "italo-pop" aranžmanu Aljoše Draganića- Vrančića, pjesma čiji autor glazbe je Zvonimir Divić a autor teksta Mario Vujević, oduševila je prisutne.

Poznati glazbenik osvrnuo se i na samu Večer dalmatinske šansone:

- Jako sam sretan što sam pjesmu prvi put uživo predstavio i izveo na, meni definitivno najdražem festivalu, Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. I ovim putem, po tko zna koji put, želim zahvaliti gospodi Branku Viljcu i Dušanu Šarcu koji mi već godinama ukazuju ogromno povjerenje.

Poznati glazbenik iza sebe ima dojmljive pjesme poput "Ti", "Oprosti mi" i "Samo kapi".  Iako za njegov glas kažu da jako sliči Oliverovom što je kompliment sam po sebi, on ima neku svoju specifičnu notu i drži se svog prepoznatljivog stila.

Županović je na prvoj festivalskoj večeri pjevao "Lijepa bez duše" preminulog velikana Olivera Dragojevića.

- Daleko od toga da smo Oliver i ja bili najbolji prijatelji ali me jakouvažavao i "vjerovao mi" kao pjevaču. I zato je moj nastup s njegovom pjesmom "Lijepa bez duše", za mene, bio emotivno izrazito težak i intenzivan. Oči su mi se zacaklile u jednom momentu jer su me emocije potpuno preplavile. Stroga ali pravedna šibenska publika je to opet prepoznala i velika joj hvala na tome. Obožavam šibensku publiku koja nema kompromisa i ne "puši" lažnjake i neiskrenost. I zato, u Šibenik ću se vraćati sve dok dišem i dok mogu pivati.

- I za kraj, što se tiče pjesme "Idem dalje, nosim bol", želja mi je da zaživi i ostane u srcima publike jer je to moja možda i najiskrenija izvedba do sad i pjesma mi je, iz samo meni poznatih razloga, jako prirasla srcu - iskren je  bio Ivan Županović.

Autor glazbe, Zvonimir Divić, je kazao -  Pjesma je nastala sasvim slučajno prije 15 godina kada sam prijatelju Mariju, koji je napisao tekst, ispričao priču kako bi bilo lijepo napisati pjesmu o bivšim ljubavnicima koji su se susreli na ulici, a nisu se niti pozdravili te kako je onda jedan od ljubavnika pismom htio vratiti izgubljenu ljubav. Pjesma je 15 godina čekala pravog izvođača, a tko to može bolje od Ive donijeti, kojeg u šali zovem zadarski Stevie Wonder i Oliver i koji ima emociju i interpretaciju kao spomenuti velikani.

 

Albumi: