Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Iza kulisa najvećih turneja i koncerata Tomislava Bralića i klape Intrade

Podijeli:

Dokumentarni film o Tomislavu Braliću i klapi Intrade donijet će detalje o svim najvažnijim turnejama i koncertima klape posebno se osvrćući na svima dragu tradiciju zagrebačkih koncerata u prosincu

 

Rijetko tko se kao ova klapa može pohvaliti da već 16 godina zaredom puni najveće zagrebačke koncertne prostore. Uskoro će publiku, koja dolazi iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja, dokumentarac odvesti iza kulisa njihovih nastupa, a od članova će iz prve ruke saznati sve što su željeli znati o njihovim najvećim koncertnim uspjesima.

Zagrebačka je tradicija započelo u Lisinskom
Koncert u Lisinskom 2006.godine otvorio je tradiciju koja daškom Dalmacije ugrije hladne zagrebačke dane svake godine, što će predstaviti ovaj dokumentarni film, uz znane ali i one manje znane detalje. Upravo je ta 2006. bila prekretnica u karijeri Tomislava Bralića i klape Intrade, a bila je i od velikog značaja za sveukupnu klapsku glazbu. Poljudski klapski spektakl "Ne damo te pismo naša" pronio je tad klapsku pjesmu cijelom Hrvatskog, baš kao i snimku Intradine izvedbe "Croatio, iz duše te ljubim" s albuma u izdanju Scardone, koja je bila jedan od organizatora koncerta. 

Ne pjevajući samo o Dalmaciji, ova je klapska pjesma prekoračila granicu područja u čijem je krilu nastala te, u neku ruku, ujedinila cijelu Hrvatsku. Na krilima te pjesme i poljudskog nastupa, Tomislav Bralić i klapa Intrade dolaze u Lisinski. "Mislim da je to bio naš najveći i najvažniji koncert u dugogodišnjoj karijeri jer smo tad vidjeli da možemo, znamo i imamo publiku koja voli sve ono što smo tad pjevali. Poslije tog koncerta, sve je bilo lako jer najteže je prvi put. Na tome koncertu bili smo i malo pod tremom, uzbuđeni, sretni, a čak je pala i suza radosnica na pjesmi 'Croatio, iz duše te ljubim'. Pazite prizora: cijela dvorana na nogama i svi uglas pjevaju tu pjesmu, 'Tamo da putujem', 'Da mi se vratit', 'Ni u moru mire', 'Boloturu', 'Gitaru i druge", poručio je Bralić u monografiji "Popili Intrade i opet su žedni" koju će ovaj film savršeno zaokružiti, donoseći kadrove koje pisana riječ ipak ne može prenijeti.

Dokumentarni film s bogatstvom materijala
Tomislav Bralić i klapa Intrade tako su započeli tradiciju bez koje je prosinac u Zagrebu nezamisliv. Osim u Lisinskom, pjevali su u Domu sportova, Ciboni te, što za jednu klapu nitko nije mislio da će se ostvariti, u samoj Areni - i to 2 puta.

Bogatstvo materijala i komentari klape tu će zagrebačku koncertnu priču približiti publici, stavljajući je u kontekst fenomena koji se ne veže uz nikog drugog nego uz ove Zadrane. Redatelj filma je Igor Goić, dugogodišnji prijatelj klape, montažer je Tomislav Rupić, a izvršni producenti su Zvonimir Sunara Suki i Branko Paić, direktor diskografske kuće Scardona. 

U Zagrebu će Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevati i ove godine, a do prosinca publika će moći uživati u film koji izlazi uskoro.

Albumi: