Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Jubilej i novi album zagorske klape Bistrica

Podijeli:

Klapa Bistrica u punom Domu kulture u Mariji Bistrici proslavila je jubilarnih 20 godina rada i predstavila novi album "Kak da bilo je jučer"

 

Klapa Bistrica iz srca Zagorja njeguje i širi ljepotu klapskih napjeva od 2003. godine, a proslavu 20. rođendana klape zaokružio je i obljetnički album koncipiran kao presjek njihove karijere u tri bloka - zagorske popevke, dalmatinske pisme i obrade pop-zabavnih pjesama.

Popevke, pisme i pjesme
Na obljetničkom nosaču zvuka, prigodno nazvanom "Kak da bilo je jučer" našle su se odabrane pjesme, pisme i popevke koje su za klapu tijekom proteklih dvaju desetljeća imale posebno značenje. Želja je klape, kako kažu njezini članovi, da se svaki slušatelj pronađe u nekoj od pjesama i doživi bar dio emocija koje je klapa proživjela kroz ove godine, a to su uspjeli postići i na slavljeničkom koncertu u Mariji Bistrici 5. 11. u Domu kluture. Ispunjena dvorana pljeskom je pratila njihove izvedbe, kao i one njihovih gošći, ženske klape Ventula iz Splita. Klapsku je pjesmu dio koncerta na klaviru pratila Lea Mraz.

20 godina rada
Bistricu je 2003. osnovala skupina amaterskih pjevača koji su se zaljubili u klapski način izvođenja pjesama. Ljubav prema glazbi nosila ih je na različite festivale i smotre klapa diljem Lijepe Naše. Umjetnički im je voditelj Ivan Habazin. Između ostalog, ističu se njihova sudjelovanja na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2015. i 2019., autorskoj večeri maestra Rajmira Kraljevića 2021. te ovogodišnji nastup u finalu FDK-a u Omišu, Olimpu klapske pisme. Od 2014. organiziraju Susret klapa u Mariji Bistrici, a ove je godine obilježen osmi takav susret.

Fotografije: Marko Janečić