Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Klapa Žrnovnica u novom spotu spojila glazbu i kiparstvo

Podijeli:

U spotu za posljednju pjesmu s albuma "Kad san žedan lipe riči" klapa Žrnovnica spojila je nekoliko vrsta umjetnosti pa je vizualni fokus na mladom akademskom kiparu

 

Tekst za pjesmu "Da li mogu imat vire" napisao je Vedran Lekić, dok je glazbu skladao klapski kolega Zdenko Knežević. Vokalni aranžman djelo je maestra Marka Marina, a instrumentalni aranžman potpisuje Ante Gašpardi. Audio pjesme je snimljen u studiju Deva Dade Marušića

Režiju i montažu video spota potpisuje Augustin Tino Bilandžić. Iza kamere stajao je Toni Banov. Zbog situacije s pandemijom skoro cijeli spot klape Žrnovnica snimljen je u ateljeu mladoga splitskog kipara Josipa Sovulja. On je ujedno jedini glumac u spotu, u kojem je izradom prigodnog portreta demonstrirao tehniku kroki modeliranja u glini.

Maja Markovina, voditeljica klape, osvrnula se na pjesmu i spot:

„Corona pauzu smo iskoristili za snimanje spota jedine preostale pjesme s albuma. Iako pjesmu nije snimala klapa u sadašnjem sastavu, ostala je odgovornost prema autorima i svima onima koji nas prate“.

"Kad san žedan lipe riči autorski je prvijenac klape Žrnovnica u izdanju Scardone, a spotom za pjesmu „Da li mogu imat vire“ klapa zaokružuje cjelinu od 10 snimljenih spotova za svih 10 pjesama koje se nalaze na albumu.

"Uskoro očekujemo i novu pjesmu za koju trenutno snimamo spot, kojom ćemo se predstaviti u novom sastavu, a do tada uživajte uz Da li mogu imat vire", poručuje Maja Markovina.

Albumi: