Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Koncert za sve ljubitelje etnoglazbe i one koji će to tek postati

Podijeli:

Lidija Bajuk Quartetu održat će koncert
u zagrebačkom klubu Močvara u ponedjeljak, 22. 5. u 21 sat

Ususret konopljištu i igrištu, gibanici i preslici, vrulji i košulji, duplji i kaplji, vlastitim glazbenim obradama Lidija Bajuk, Stanislav Kovačić, Jadran Jeić i Borna Šercar  - glasom, gitarom, čelom, violinom, mandolinom, pontskom lirom, baglamom, guslama i udaraljkama - povest će vas u začarani svijet mudrosti i ljepote tradicijskoga i autorskog stiha. 

Inspiraciju su našli u tradiciji
Lidija Bajuk je od rane mladosti povezana s glazbom, prvo kroz sviranje violine, a kasnije i gitare. Kao kantautorica je u osamdesetim godinama nastupala s Johnom Mayallom i Joan Baez, a u devedesetima se zainteresirala za tradicijsku glazbu. Objavila je mnoštvo albuma s tradicijskom glazbom ili autorskom koja je inspirirana tradicijom, ali radi i na drugim projektima pa je tako krajem prošle godine objavila album "Pjesnolika vol.1" na kojem je uglazbila stihove naših pjesnikinja i pjesnika, a isti je ove godine zaslužio nominiranaciju za glazbenu nagradu Porin.

Stanislav Kovačić (čelo), Jadran Jeić (glas, tradicijska glazbala) i Borna Šercar (bubanj, perkusije) s Lidijom su za ponedjeljak pripremili repertoar koji obuhvaća interpretacije tradicijskih pjesama širom Hrvatske - obrednih, ljubavnih i svadbenih - koje slave iscjeljujuće žensko načelo tajanstvenosti, života, naklonosti, prijateljstva, ljubavi, majčinstva, snošljivosti, mudrosti, mira... 

Glazbeno putovanje
Lidija Bajuk Quartet poziva vas na glazbeno putovanje tradicijskom pjevankom hrvatskih krajeva i susjednih zemalja, uključujući i nekoliko pjesama iz vlastitoga kantautorskog opusa. 

Ovaj etnokoncert održava se u organizaciji Vala kulture i Vrela zvuka. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji i online, a na dan koncerta i na ulazu u Močvaru.

Albumi: