Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Kraljevi balada: Klapa Šufit objavila novi album 'Oprosti dušo'

Podijeli:

Dugoočekivani album nenadmašne Klape Šufit je konačno objavljen! Najavni singl albuma je "Biser na dnu mora" s kojom će se predstaviti na šibenskoj šansoni. Pod nazivom „Oprosti dušo“  novi album uključuje singlove Propaklat će srce, Ne more srce kontra sebe i Ako me još uvik voliš.

 

Vlasnici mnogih velikih ljubavnih hitova, Šufitovci su poznati po izvrsnoj interpretaciji koju njihova publika cijeni, a bez imalo sumnje će ju osjetiti i na novom albumu. Njihovu kvalitetu potvrđuje i sjajan koncert koji su održali na Stradunu i zakazani koncert u Areni Stožice u Sloveniji 05.10. za koji su karte skoro pa rasporodane.

Nakon velikog uspjeha prošlog albuma ˝Ne diraj moju ljubav˝ s istoimenim hitom iz 2012. u protekle četiri godine Šufitovci su skupili desetak pjesama koje su odlučili staviti na jedno mjesto, a što je bolje od novoga albuma koji izlazi u njima do sad najuspješnijoj koncertnoj godini u karijeri!

˝Biser na dnu mora˝ je pjesma kojom se ove godine prezentiramo na šibenskoj šansoni. Autor pjesme je naš dobar prijatelj Vedran Gavrić. Pjesma je ljubavna balada kojom pokazujemo da i dalje ostajemo vjerni našem stilu, a ujedno je i najavni singl našeg novog albuma.- rekao je Zdeslav Mišurac, član Klape Šufit.

Na albumu se nalaze i pjesme koje su pokupile nagrade na festivalima kao ˝Proplakat će srce˝ (1. nagrada publike na VDP-u Kaštel Kambelovac 2015.), ˝Kapi kiše˝ (1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, na VDP-u Kaštel Kambelovac 2017.), ˝Uzelo te nebo suncu˝ (1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, Šibenska šansona 2017.)

Ovo je već četvrti album klape Šufit s tim da su prva dva bila isključivo u a cappella izdanju, koje je obilježilo jedan period rada klape, što se osjeti u bonus pjesmi na albumu ˝Barato bi sva godišča˝ s kojom su na Omiškom festivalu pobijedili u večeri novih skladbi. 

-Naravno da je jedan od težih izbora izabrati ime albuma s toliko lijepih, i nama i publici dragih pjesama...izbor je pao na ˝Oprosti dušo˝. Vjerojatno zato što je nastala među prvim pjesmama te je među traženijim na našim koncertima ,a ako netko i ima nekakve druge insinuacije, uvjeravam ga da smo „dobri“ momci.- objasnio je kroz smijeh član Klape Šufit Zdeslav Mišurac.

 

Klapa Šufit tijekom četvrt stoljeća redovito je s uspjehom nastupala na brojnim glazbenim festivalima poput: Večeri dalmatinske pisme Kaštela, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Melodije hrvatskog juga u Opuzenu, Festival marijansko-duhovne klapske pjesme “Klape Gospi Sinjskoj”, Splitskom festivalu te je održala brojne samostalne koncerte, kao i one u suradnji s drugim klapama ili estradnim umjetnicima.

Godine 2011. klapa Šufit osvojila je diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolje klapske izvedbe. U Šufitu je tijekom godina pjevalo, ukupno dvadesetak pjevača, od 2003. godine klapa djeluje u sastavu koji je i danas. Voditelj Klape Šufit je Vinko Didović. 

Nastala u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita naših djedova, klapa se popela na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme.

 

Popis pjesama:

1.Oprosti dušo

2.Proplakat će srce

3.Biser na dnu mora

4.Samo jedan pogled

5.Uzelo te nebo suncu

6.Ljubavna

7.Kapi kiše

8.Ne more srce kontra sebe

9.Ako me još uvik voliš

10.Dalmacijo, od pisme si cila

11.Sritan Božić, moja jube

12.Barato bi sva godišća

Albumi: