Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Ljubav kao nepresušna inspiracija Trogirskim Kantima

Podijeli:

Svima dragi Trogirani u novoj su pjesmi "Svitlo moje ljubavi"
zaplovili bespućima ljubavi u posebnoj gajeti

Ljubav je nepresušna inspiracija svim umjetnicima, a upravo je ona nadahnuće i grupi Trogirski Kanti za novu pjesmu i spot "Svitlo moje ljubavi".

Ljubav satkana u pjesmu
Trogirske Kante publika najviše poznaje po izvođenju veselih dalmatinskih pjesama. Tako su s pjesmom "Grintava" 2017. godine osvojili 1. nagradu publike na festivalu Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima. Tu je i pjesma "Uz dobru spizu, klapu i vino", no pokazali su da im i "ozbiljnije" teme odlično leže te su pjesmama "Zadnji oproštaj" i "Živit će naša pisma" dodali i "Svitlo moje ljubavi".

"Kako je lipo biti zaljubljen! Od ljubavi sve počinje. Ljubav je inspiracija koja osvaja"pojasnio je Sveto Kustura, član grupe, čime se nadahnuo za glazbu i stihove. Rezultat njegove suradnje s producentom Leom Škarom je romantična pjesma uronjena u prepoznatljiv dalmatinski sentiment.

Spot i posebna gajeta
Za spot koji je vizualno zaokružio cijelu glazbenu priču zaslužan je Zlatan Letica"Spot je sniman na lokacijama otoka Čiova. Gajeta u spotu je u vlasništvu Nenada Mauka iz Slatina na Čiovu. Riječ je od jednoj od najstarijih na Jadranu. Rodila se pod rukama kalafata i ugledala svjetlo dana još davne 1851. godine u Trogiru", pojasnili su Kanti poseban značaj gajete koja se pojavila u spotu i za kraj poručili svima da uživaju u predivnim kadrovima i novoj pjesmi.